Beauty

Uncover skincare | Mijn nieuwe gezichtsverzorgingsroutine

Vorige keer schreef ik al over de fijne make-up van Uncover Skincare, en nu ga ik het hebben over de producten die je huid echt doen opknappen! In dit artikel vertel ik meer over de producten en vertel ik hoe mijn verzorgingsroutine er nu uit ziet!

Sinds kort heb ik (bijna) alle producten van het 5 stappenplan. Het enige product wat ik nog niet heb gekocht is de Toner.

Stap 1: Reinigen

Zoals veel mensen wel al weten is dit heel belangrijk als het om gezichtsverzorging gaat. Gedurende de dag komen er vuil en andere schadelijke stoffen in contact met je huid. Als je deze dus aan het einde van de dag niet goed zou schoon maken, heeft dat vuil de kans om dieper je huid in te dringen en heb je dus meer kans op puistjes en een slechte(re) huid.

Stap 2: Kalmeren

De toner brengt de balans weer terug in de huid. Ook zorgt de toner ervoor dat de actieve stoffen in de andere verzorgingsproducten beter kunnen worden opgenomen. Zelf sla ik deze stap dus altijd over. Ik heb zelf altijd het idee dat deze stap ook niet altijd nodig is en aangezien de producten al duur genoeg zijn.. 😉

Stap 3: Peelen

Veel van jullie weten ook dat het altijd goed is om dode huidcellen van de huid te verwijderen. Veel gebruiken een gezichtsscrub of peeling, maar wist je dat je grote kans hebt om je huid te beschadigen tijdens deze stap? Er bestaat namelijk ook zoiets als een  exfoliant. Deze verwijderd de dode huidcellen zonder dat je daar eigenlijk iets voor hoeft te doen en zonder dat je de huid beschadigd.

Stap 4: Voeden

Het is altijd heel belangrijk om een moisturizer te gebruiken. Je voedt hier niet alleen je huid mee, maar je beschermd ook de huid tegen invloeden van buitenaf.

Stap 5: Beschermen

De laatste stap is het beschermen van de huid tegen de zon. Dit is een hele belangrijke stap, zelfs als het bewolkt is. zonnebrandcrème is eigenlijk de beste antirimpelcrème die je kan hebben. Het is belangrijk dat je een zonnebrand hebt die je beschermd tegen de UV-A en UV-B  straling. De UV-A straling is namelijk altijd aanwezig en gaat door de wolken en glas heen. Hier voel je niks van en je verbrand ook niet, maar deze straling zorgt er dus wel voor dat je eerder rimpels krijgt! UV-B straling zorgt ervoor dat we bruin worden, maar dus ook, als je je niet goed insmeert, je verbrand.

Dit waren alle stappen van het 5-stappenplan even kort uitgelegd. Nu zal ik vertellen over de producten zelf en hoe ik ze gebruik.

IMG_0447

Cleanser | 150 ml | € 25,95

Aqua, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, PEG-150 Distearate, Sodium Laureth-11 Carboxylate, Laureth-7 Citrate, Lauryl Glucoside, Laureth-10, Methyl Gluceth-20, PEG-4 Rapeseedamide, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Ethylhexylglycerin, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Sodium Chloride, Tetrasodium EDTA.

Deze cleanser gebruik ik eigenlijk alleen ’s ochtends. Dit doe ik dan echt om mijn huid te reinigen. Ik maak mijn gezicht een beetje vochtig en breng dan 2 á 3 pompjes aan op mijn gezicht. Dit masseer ik even in, spoel het af en dep het met een (schone) handdoek droog.

Voor ’s avonds gebruik ik de Neutral Facewash. Deze word ook aangeraden door Dr. Jetske zelf. Hier bedoel ik dan mee dat het een product is waar geen schadelijke of irriterende stoffen in zitten.

IMG_0443

Ook met dit product maak ik mijn gezicht een beetje vochtig, gebruik 2 á 3 pompjes en masseer dit over mijn gezicht. Daarna spoel ik het af en dep ik het ook met een (schone) handdoek droog.

Ik gebruik 2 verschillende producten voor het reinigen omdat ik gewoon heb gemerkt dat dit het beste voor mij werkt. De cleanser is heel fijn, maar toch had ik niet het gevoel dat ik echt bijvoorbeeld mijn foundation er helemaal af kreeg en met de Neutral Facewash heb ik dat wel. Verder maakt de cleanser mijn gezicht niet droog na gebruik en ook dat vind ik belangrijk en fijn.

IMG_0457

Exfoliant | 50 ml | € 34,95

Aqua, Glycerin, Pentylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Citric Acid, Salicylic Acid, Methyl Gluceth-20, Dipotassium Glycyrrhizate, Hydroxyethylcellulose, Evodia Rutaecarpa Fruit Extract, Allantoin, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA.

Zoals ik al net vertelde gebruik je de exfoliant voor het verwijderen van dode huidcellen. Hierdoor krijgt je huid een frisse en egale uitstraling. Deze exfoliant die ik gebruik bevat 1% salicylzuur.

Deze gebruik je 1x per dag. Ik gebruik deze dan ’s avonds voordat ik mijn moisturizer aanbreng. Na het reinigen gebruik ik 1 á 2 pompjes en deze smeer ik dan uit over mijn gezicht en mijn nek. Het belangrijkste van dit product is dat je het dus niet afspoelt! Ik laat deze exfoliant altijd zo’n 10 minuten zitten voordat ik de moisturizer erover aanbreng. Zo weet ik zeker dat het goed is ingetrokken.

IMG_0451

Moisturizer | 50 ml | € 49,95

Aqua, Cyclopentasiloxane, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Niacinamide, Glycerin, Propylheptyl Caprylate, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Dipotassium Glycyrrhizate, Sodium PCA, PEG-75 Stearate, Caprylyl Glycol, Cetearyl Alcohol, Tocopherol, Sodium Hyaluronate, Evodia Rutaecarpa Fruit Extract, Ergothioneine, Ceteth-20, Steareth-20, p-Anisic Acid, Xanthan Gum, Lactic Acid.

In deze moisturizer zitten echt alleen maar goede stoffen die echt wat doen voor je huid. Hij bevat bijvoorbeeld vitamine c wat zonschade beperkt en wat de huid verstevigd.

Dit product was het eerste product wat ik kocht en dus ging proberen. Wat belangrijk is bij deze producten is dat je het gebruik ervan opbouwt. Omdat de producten hoog geconcentreerde ingrediënten  bevatten moet je huid hier in het begin aan wennen. Aangezien ik natuurlijk weer ongeduldig was en gewoon meteen wilde beginnen met het gebruik, had ik in het begin wel wat last van puistjes. Maar na ongeveer een weekje zag mijn huid er gelijk al veel beter uit! En dat was alleen nog door de moisturizer!

De moisturizer gebruik ik trouwens 2x per dag en gebruik hiervan 2 pompjes die ik over mijn gezicht verdeel en uitsmeer.

IMG_0458

Suncare spf 15 | 50 ml | € 35,95

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Methylpropanediol, Dipropylene Glycol Dibenzoate, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (nano), Niacinamide, Cyclopentasiloxane, Potassium Cetyl Phosphate, Polymethyl Methacrylate, Cetyl Alcohol, Cyclohexasiloxane, Caffeine, Hydrogenated Dimer Dilinoleyl/Dimethylcarbonate Copolymer, Lecithin, Tocopheryl Acetate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Caprylyl Glycol, Ppg-15 Stearyl Ether Benzoate, Decyl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Phenylpropanol, Propylene Glycol, Xanthan Gum.

Zonnebrandcrème is echt een belangrijk onderdeel geworden van mijn ochtendroutine. Ik ga bijna de deur niet meer uit zonder. Voordat ik mij meer ging verdiepen in gezichtsverzorging wist ik niet echt dat je beter in de winter ook kunt smeren en dat straling gewoon door de wolken en glas heen gaan en zo dus rimpels veroorzaakt!

Deze zonnebrandcrème is vrij prijzig, maar deze bevat dan ook nog eens hoog geconcentreerde stoffen, net als bij de moisturizer! Je huid word dus nog meer gevoed hierdoor. Ik gebruik zelf dan de spf 15, maar ben van plan als deze op is de spf 30 te bestellen, omdat we nu ook richting de zomer gaan en een iets hogere factor dan wel beter is.

De zonnebrandcrème gebruik ik natuurlijk altijd alleen ’s ochtends. Ik breng dan na het reinigen eerst mijn moisturizer aan, die laat ik 10 minuten intrekken en dan daarover breng ik 2 pompjes van de Suncare aan. Als ik foundation gebruik laat ik deze ook nog 10 minuutjes intrekken voordat ik verder ga met mijn make-up.

Zoals jullie merken ben ik super tevreden over de producten! Mijn huid is zo opgeknapt dat ik op normale dagen gewoon geen foundation meer draag. Nooit gedacht dat ik dat zou doen, haha. Zelfs naar werk gebruik ik alleen een beetje concealer en wat bronzer en that’s it! (en natuurlijk mascara 😉 haha) Het zijn wel hele prijzige producten als je het hele stappenplan wilt hebben, maar heb je een hele gevoelige huid, last van puistjes of eczeem, dan is het het zeker waard!

De moisturizer heb ik zelfs al een keer opnieuw gekocht en daarvan kan ik zeggen, dat met mijn gebruik: 2 keer per dag, 2 pompjes, ik er ongeveer 2,5 maand mee heb gedaan. Als je dus gewoon 1 pompje zou gebruiken zou je er nog langer mee doen.

IMG_0464
Geen foundation! 😀

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om over Uncover Skincare te lezen en om over mijn nieuwe gezichtsverzorgingsroutine te lezen!

Gebruiken jullie iets van Uncover Skincare of willen jullie dit misschien doen?

Liefs,

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! 

 

 

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *