Beauty,  Reviews

Paula’s Choice|Skin Perfecting 2% BHA Exfoliant

Ongeveer een jaar geleden voegde ik een nieuwe stap toe aan mijn verzorgingsroutine. Namelijk een Exfoliant. Hier schreef ik ook al een aantal artikelen over, toen ik het bijvoorbeeld had over de producten van Dr. Jetske Ultee. Ik gebruikte namelijk ook de Exfoliant van haar productlijn, Uncover Skincare.

Ook kwam niet heel lang geleden een video online waarin ik jullie mijn gezichtsroutine liet zien. Mijn routine is ook heel lang hetzelfde gebleven tot dus een aantal weken geleden. Stom toeval dus weer dat dit niet heel lang nadat ik de video opnam was. Ik probeerde een aantal nieuwe producten en gooide daarmee heel mijn gezichtsroutine weer om.

Een van de producten die ik veranderde was de Exfoliant. Heel lang gebruikte ik deze dus van Uncover Skincare. Toen ik opzoek ging naar een wat goedkopere variant, kwam ik bij Paula’s Choice uit. Niet dat dit nu opeens hele goedkope producten zijn, maar waarom ik uiteindelijk wel voor deze koos, leg ik straks uit.

Wat is een Exfoliant?

Een Exfoliant verwijderd eigenlijk gewoon dode huidcellen, net als een scrub doet. Alleen doet een Exfoliant dit op een milde manier zonder de huid te beschadigen. Een exfoliant werkt namelijk op basis van zuren en zorgt er zo van binnenuit voor dat de dode huidcellen gemakkelijk loslaten. Een Exfoliant haal je ook niet van je gezicht af, maar dit laat je gewoon zitten. Ze zuren die het kan bevatten zijn Glycolzuur of Salicylzuur. Welke je precies nodig hebt ligt aan je huidtype.

Even een weetje voor als je nu op zoek gaat, vaak staat de benaming niet letterlijk op de verpakking. Dus er staat (meestal) geen Salicylzuur op bijvoorbeeld. Ze staan er dan als afkorting.

Glycolzuur = AHA

Salicylzuur = BHA

Glycolzuur | AHA

Deze zuren kun je het beste gebruiken als je een wat verouderde of droge huid hebt. Deze kun je ook het best gebruiken als je een niet al te gevoelige huid hebt. Dit komt namelijk omdat Glycolzuur wat dieper de huid doordringt en kan dan wat meer irriteren.

Salicylzuur | BHA

Salicylzuur is wat meer geschikt voor de vettere of gecombineerde huid. Deze dringt wat gemakkelijker door de poriën. Salicylzuur irriteert ook minder en dus kan je deze het beste gebruiken als je een gevoelige huid hebt.

Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant

Dit is de Exfoliant die ik uiteindelijk bij Paula’s Choice heb gekozen. Zoals je kan zien heb ik voor degene gekozen met de Salicylzuur. Deze had ik van Uncover Skincare ook en dit beviel mij heel goed. Ik heb namelijk een gecombineerde huid en heb wat sneller last van puistjes. Ook is mijn huid gevoeliger.

Waarom ik uiteindelijk voor deze ben gegaan is omdat deze en meer Salicylzuur bevatte, maar ook omdat de prijs in verhouding goedkoper is. Nu is dit niet op het eerste gezicht heel veel goedkoper, want de Uncover Skincare kost namelijk € 34,95 en die van Paula’s Choice kost € 33,00. Maar als je de inhoud vergelijkt is die van Paula’s Choice toch goedkoper. De Uncover Skincare bevat namelijk 50 ml en die van Paula’s Choice 100 ml (!). Dat is gewoon de helft meer voor dezelfde prijs. Dat wilde ik dus proberen!

Nog even de ingrediënten:

Aqua, Methylpropanediol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Polysorbate 20 (texture-enhancing), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Phytosphingosine (skin-renewing), Hydroxyethylcellulose (texture-enhancing), Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract (antioxidant), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Epilobium Angustifolium (Willow Herb) Flower/Leaf/Stem Extract (skin-soothing), Bisabolol (skin-soothing), Tetrasodium EDTA (stabilizer), Sodium Hydroxide (pH adjuster).

De verpakking is niet heel erg bijzonder. Het is een witte pompfles met zwarte letters. Wel vind ik dit er gewoon netjes uitzien. Ik laat zelf mijn aankoop nooit zo erg afhangen van het uiterlijk van een product. Ik vind het veel belangrijker dat het product gewoon doet wat het moet doen en de juiste ingrediënten bevat!

Wat vind ik ervan?

Toen ik de Skin Perfecting exfoliant voor het eerste gebruikte was ik al meteen enthousiast. De substantie is namelijk ook heel fijn. Het is een hele zachte gel en hierdoor heb je het idee dat er een heel dun, zacht laagje over je gezicht ligt. Met het pompje kan je gemakkelijk doseren. Er komt precies genoeg uit voor wat je nodig hebt.

Ook doet de exfoliant goed zijn werk en heb ik altijd de volgende dag een lekker zacht huidje. Alleen heb ik niet echt het idee dat mijn poriën minder zichtbaar zijn, maar dit had ik bij de Uncover Skincare ook niet echt. Wat ik heel erg merk als ik deze stap oversla, is dat ik de volgende dag alweer gelijk wat meer puistjes heb. En daarin vind ik de Skin Perfecting Exfoliant goed zijn werk doen.

Gebruik

Ik breng de exfoliant ‘s avonds na het reinigen op mijn gezicht aan. Één pompje is al voldoende voor mijn hele gezicht. Je hebt echt niet veel nodig. Deze laat ik dan 10 minuten intrekken voor ik mijn crème opbreng. Je kan de exfoliant ook eventueel ‘s ochtends aanbrengen, maar dan moet je echt een zonnebrand erbij gebruiken. Een exfoliant maakt je huid namelijk wat dunner en zo kan je dus weer makkelijker verbranden of kan je sneller rimpeltjes krijgen. (Voor meer tips voor de zon, klik hier voor een artikel)

Nog wel even een tip voor als je voor het eerst gaat beginnen met een Exfoliant. Je moet een Exfoliant namelijk rustig opbouwen omdat je wel zuren gebruikt. Je huid moet hier nog even aan wennen en dus is het het beste als je bijvoorbeeld begint met 1x in de week. Als dat goed gaat kan je het om de dag aanbrengen. Daarna kan je het dan elke avond gebruiken. Maar gebruik het dus niet meteen elke dag, want dan kan het resultaat je teleurstellen. Je kan dan namelijk meer puistjes krijgen waardoor je misschien denk dat het product niet goed is voor je huid, of dat je er niet tegen kan.

Ik ben dus zeer positief over deze exfoliant en ik hoop dat jullie wat hebben aan deze informatie! Laat het mij vooral weten in de reacties. En ik ben wel benieuwd: Gebruik jij ook al een exfoliant of gebruik je liever een scrub?

Liefs,

3 reacties

 • Patricia

  Hoi, ik gebruik nu ook de salisylzuur van Uncover Skincare zeker een jaar maar toch nog veel onderhuidse ontstekingen. Merk jij een groot verschil van werking met de hogere concentratie van Paula’s choice?

  Liefs,

  Patricia

  • Little-E Blonde

   Hoi! Ik moet zeggen dat ik zeker verschil merk met een exfoliant! Als ik het een of 2 dagen niet gebruik heb ik meteen weer puistjes in mijn gezicht. Dus voor mij werkt het echt goed en kan niet meer zonder, haha.

   Misschien dat het voor jou uiteindelijk iets anders is, voeding die je eet? Of misschien iets met hormonen? Ben je ervoor al naar een dokter geweest meestal kan het namelijk ook aan iets anders liggen dan alleen je reinigingsroutine

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *