Beauty

Wimpers & Wenkbrauwen verven

Vanuit mijn opleiding heb ik geleerd hoe je wimpers en wenkbrauwen kunt verven.
Uiteindelijk ben ik het ook gewoon bij mijzelf gaan doen. Het is heel makkelijk en ik vind het altijd zo fijn als ik het weer gedaan heb! En ik wilde graag met jullie delen hoe ik dit doe.

Omdat ik van mijzelf hele lichte wimpers heb, voel ik mij toch altijd redelijk ‘kaal’ als ik geen mascara op heb. Maar het maakt toch ook altijd weer een verschil als ik ze geverfd heb! Ook hoef ik mijn wenkbrauwen minder bij te tekenen ’s ochtends en dat scheelt weer tijd!

Stap voor stap laat ik zien hoe ik mijn wimpers en wenkbrauwen verf.

Dit zijn mijn wimpers en wenkbrauwen voordat ik begin:

IMG_1728

Wat heb je nodig?

  • Een klein glazen bakje
  • Wimperverf (ik gebruik zelf refectocil nr. 1 zwart en nr. 3.1 lichtbruin)
  • Klein kwastje (deze is speciaal voor het verven van wimpers)
  • Eventueel wimperblaadjes
  • Oxidant 3% (soort waterstofperoxide)
  • Vaseline
  • Wattenstaafjes & watjes

Stap 1

Begin met de vaseline. Met een wattenstaafje smeer je wat van de vaseline op je wenkbrauwen, oogleden en onder je ogen. De vaseline gaat ervoor zorgen dat de verf niet kan intrekken in de huid. Eventueel kan je nog wimperblaadjes gebruiken voor onder je ogen, zodat je meer zekerheid hebt dat, mocht je per ongeluk je huid raken met de verf, het niet blijft zitten. De vaseline zou in principe genoeg kunnen zijn, maar als je dit voor het eerst doet, zou ik de wimperblaadjes wel aanraden.

Hoe gebruik je de wimperblaadjes?

Als ik ze gebruik, gebruik ik er meteen 2 per oog. ik doe dit als volgt:

  1. Maak beide blaadjes een beetje nat
  2. Smeer vaseline op 1 blaadje
  3. Leg de blaadjes op elkaar

Zo heb je dubbele zekerheid dat de verf niet door het blaadje drukt. Vervolgens leg je hem onder je onderwimpers, onder je oog. Dit kan wel een beetje vervelend aanvoelen.

IMG_1734

Stap 2

Vervolgens ga je de verf aanmaken in het glazen bakje. Zelf gebruik ik voor mijn wimpers alleen zwart en voor mijn wenkbrauwen doe ik lichtbruin en daar een klein beetje zwart bij. Bij de verf doe je 4 druppels van de Oxidant. Dan goed mengen.

Wenkbrauwen:

Wimpers:

IMG_1737

Stap 3

Als eerste begin je met het verven van je wimpers. Dit doe je omdat je wimperverf langer nodig heeft om in te werken. Pak je kwastje en doe er wat verf op. Omdat je het zelf doet en je ogen open hebt, kan het misschien wat eng zijn en wat lastiger. Ik doe zelf op een soort van ‘zigzag’ manier de verf op mijn wimpers aanbrengen. Zorg dat het niet in je oog komt. Ik zorg meestal dan ook dat ik het niet helemaal bij de aanzet aanbreng, maar meer de punten. Bij de onderwimpers is het wat lastiger. Hiervoor doe ik meestal gewoon wat verf op mijn kwast en die haal ik dan net zolang langs mijn onderwimpers tot er wat verf op zit, of dat ze gekleurd zijn. De verf pakt toch wel ook al zit er niet heel veel op. De verf laat je ongeveer 5-10 minuutjes zitten.

Stap 4

Terwijl de wimperverf erop zit ga je verder met de wenkbrauwen. Deze hebben een kortere inwerktijd.

Eigenlijk doe je je wenkbrauwen op precies dezelfde manier. Alleen is het veel makkelijker. Je doet verf op je kwast en je brengt dit aan op je wenkbrauwen. Breng dit wel alleen aan op de haartjes, dus niet waar je normaal je wenkbrauwen zou bijtekenen. Als je klaar bent kan je eventueel nog met een wattenstaafje langs de vorm van je wenkbrauw gaan zodat er geen verf op je huid zit.

Het ziet er wel heel gek uit en veel te donker, maar geloof me, in het uiteindelijke resultaat is dit helemaal niet zo!

Bij de ene foto lieten de wimperblaadjes al los en ik werd er ook al gek van, dus die had ik er lekker afgehaald, haha.

Stap 5

Na een paar minuutjes kan je met een wattenstaafje een beetje van de wenkbrauwverf afhalen om te kijken of de kleur al donker genoeg voor je. Is dit niet zo, dan laat je het gewoon nog heel even zitten.

Als het wel donker genoeg is, pak je een wattenschijfje, maak je hem nat met water en dan veeg je zo de verf eraf. Goed zorgen dat wel alle verf eruit is.

Stap 6

Als het goed is zijn je wimpers er nu ook wel klaar voor en kan je ook deze eraf halen met een wattenschijfje. Let wel op, het kan een beetje gaan prikken, omdat je het toch een beetje in je oog wrijft als je het eraf haalt. Gebruik gewoon goed koud water, leg het wattenschijfje op je oog en veeg het langzaam naar beneden eraf. Herhaal dit tot de verf er af is.

En dan is dit het resultaat!

IMG_1751

Ik heb mijn wenkbrauwen ook gelijk geëpileerd. Je wenkbrauwen wel altijd eerst verven en daarna pas epileren. Dit omdat je huid anders nog te gevoelig is en de kans is dat de oxidant dan heel erg prikt op je huid.

Ik gebruikte trouwens deze pincetjes:

IMG_1748

Ook heb ik nog even de voor en na foto naast elkaar gezet, zodat je het verschil beter ziet!

IMG_1755

En helemaal het uiteindelijke resultaat waar ik mijn foundation en wat blush op heb gedaan. Mijn wenkbrauwen heb ik hier niet bijgetekend en ik heb geen mascara opgedaan, alleen even een wimperkruller gebruikt!

Waar kan ik de producten kopen?

Deze verf die ik gebruik kan je helaas, waarvan ik weet, niet zomaar in de winkels krijgen. Ik heb ze gezien op bol.com maar daar vind ik ze nogal duur. Ik heb ze zelf gekocht bij Beautywaves. Dit is een groothandel waar je geen kvk nummer voor nodig hebt. Alles wat ik nu heb gebruikt, tot de wimperblaadjes aan toe, kan je hier krijgen.

De verf kost rond de € 5,- bij die groothandel. En je haalt daar wel aardig wat behandelingen uit.

Ook verkoopt Etos wimperverf van Swiss Opar. Ik heb deze zelf nog nooit gebruikt. Hier zit dan wel alles in wat je nodig hebt. Alleen kost zo’n pakje al gauw rond de € 13,-

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze blog! Zou je zelf ook je wimpers en wenkbrauwen willen verven of zou je liever wat meer geld uitgeven om het bij een schoonheidsspecialist te laten doen?

-X0X0-

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *