Beauty

Mijn facial routine + reviews

Ik wil graag mijn wekelijkse reinigingsroutine met jullie delen. Deze routine probeer ik elke week in ieder geval 1 keer te doen. Ook vertel ik gelijk wat meer over de producten, en geef ik mijn mening hierover.

Stap 1

Het eerste wat ik doe is een haarband om mijn hoofd. Zo worden mijn haren niet vies en blijven de kleine haartjes ook uit mijn gezicht.

Hierna ga ik mijn gezicht wassen. Ik gebruik hiervoor de Neutral facewash. Deze behoort nog niet heel erg lang tot mijn routine, maar ik ben er tot nu toe erg blij mee.


Neutral facewash   € 9,99


Facewash

Dit product bevat geen parabenen, kleurstoffen en parfum. Speciaal gemaakt voor de gevoelige huid. Als ik de ingrediënten verder bekijk zie ik ook geen alcohol. Heel fijn! De facewash heeft een milde reiniging. Het bevat glycerine, vitamine B3 en allantoïne.

De facewash is een soort gel die, zodra je wat eruit pompt veranderd in een mousse. Ik vind dit zelf altijd zo fijn om mee te reinigen. Het voelt dan zo lekker zacht!

Ik vind deze facewash heel fijn. Ik krijg er geen puistjes van, mijn huid voelt niet droog aan nadat ik m’n make-up eraf heb gehaald en ik krijg geen irritaties. Wel heb ik het idee dat het er na 1 keer wassen niet helemaal af is en dus reinig ik het meestal 2 keer.

Stap 2

Na het reinigen van m’n gezicht ga ik de dode huidcellen verwijderen. Ik gebruik hiervoor de exfoliërende Pure Clay gel van L’oreal paris. De pure clay lijn bestaat uit 3 verschillende varianten. Ik gebruik de roodalg extract.

Om deze scrub nog beter te laten werken, gebruik ik een reinigingsborstel om het allemaal in te masseren.


L’oreal paris Pure Clay gel       € 7,99
Skinscience reinigingsborstel € 17,99


Peeling

Deze exfoliërende reinigingsgel bestaat uit 3 pure kleien + roodalg extract. Het volgende staat ook gewoon op de verpakking voor wat meer uitleg over de kleisoorten.

  • Kaolien: Bekend om het absorberen van onzuiverheden en een teveel aan talg.
  • Montmorilloniet: Bekend om zijn actie bij het aanpakken van imperfecties.
  • Ghassoul: Hulpmiddel om de teint te verhelderen.
  • Roodalg extract: Bekend om zijn egaliserende eigenschappen.

Allemaal goede dingen dus! Door de goede reinigende bestanddelen is deze geschikt voor de gemengde en/of vette huid.

Ik breng de gel aan op een vochtig gezicht, masseer het dan een beetje in en pak dan m’n borstel erbij. Deze heb ik een tijdje geleden gekocht bij Kruidvat. Het werkt niet helemaal als een goede reinigingsborstel, maar hij doet wat het moet doen. Deze borstel maakt namelijk niet echt een ronddraaiende beweging, het is meer trillen wat hij doet. Nu was deze borstel ook niet zo duur als de bekendere borstels en dus is het een prima apparaat. Goed genoeg om deze scrub mee in te werken. De borstel zet ik aan en met ronddraaiende bewegingen ga ik over heel mijn gezicht + hals. Daarna spoel ik het af met warm water.

peeling

Samen in combinatie met de borstel werkt dit voor mij echt heel goed. Mijn huid is heerlijk zacht en het voelt schoon aan. Dat het reinigende bestanddelen bevat, geloof ik dus wel, maar of mijn huid nou daadwerkelijk daarna ook meer geëgaliseerd is of dat de teint verhelderd is, is naar mijn idee niet echt zo. Verder vind ik het wel gewoon een heel fijn product om als scrub te gebruiken, ook al is het meer een reinigingsgel.

Stap 3

De laatste stap is het masker. Ook deze gebruik ik van de Pure Clay lijn. Dit masker bevat dezelfde 3 kleisoorten als de gel hierboven. Ook van de maskers zijn 3 verschillende varianten. Van het masker gebruik ik de soort met het steenkoolextract erin.


L’oreal paris Pure Clay Masker € 9,99


masker2

Dit masker bevat dus steenkoolextract, wat de huid ontgift en laat stralen. Het is een crémemasker, wat ik zelf het fijnst vind om aan te brengen. Het droogt heel snel in, maar het droogt je huid niet uit. Je haalt zo’n 10 applicaties uit een potje.

Maskerkwast

Ik breng het masker aan met een speciaal maskerkwast. Je kan hiervoor ook gewoon je vingers voor gebruiken of een foundationkwast (wel een schone natuurlijk ;-)).

Ik zorg dat het overal goed bedekt is, maar laat het rond mijn ogen en mond open. Dan laat je het 5-10 minuutjes intrekken. Als het masker een grijze kleur heeft gekregen is het goed.
Ik had zelf m’n timer op 8 minuten gezet.

Bij dit masker voel je echt dat het wat doet. Op een gegeven moment word het masker zo hard, dat je gewoon bijna niet meer kan bewegen!

IMG_1536

Op deze foto zie je al dat het steeds meer die grijze kleur heeft waar ze het over hebben. Het grappige is dat je echt ziet waar je poriën zitten, aangezien je daar allemaal van die zwarte puntjes blijft zien.

Om het masker eraf te halen gebruik ik gewoon een kompres met warm water. Ik leg die heel even helemaal over mijn gezicht zodat het een beetje kan weken. Daarna kan ik alles zo eraf halen, zonder dat ik hoef te boenen.

Het masker zelf vind ik heel fijn. Het is inderdaad niet uitdrogend. En het voelt, vind ik, altijd zo fijn als een masker heel hard word. Dan heb ik altijd het gevoel dat het echt wat doet. Als het masker eraf is, merk ik wel iets dat m’n poriën iets fijner zijn, maar ook niet heel veel.

Als ik klaar ben breng ik nog een crème aan en dan is mijn behandeling klaar!

Alle producten die ik hier gebruikt heb zijn o.a. te koop bij Etos.

Hebben jullie ook zo’n wekelijkse routine? En zouden jullie ook deze Pure Clay producten willen proberen?

-X0X0-

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

 

 

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *