Beauty

Review | Gezichtsverzorging uit de Mini-Shoplog

Zoals jullie in mijn mini-shoplog video konden zien kocht ik een aantal verzorgingsproducten bij de DM in Duitsland. Zelfs kocht ik ook nog een reinigingscreme van Cerave bij de Apotheek. Over deze producten zou ik nog een review schrijven, dus bij deze. Ik kan wel alvast verklappen dat ik de producten allemaal niet meer gebruik. Dit is niet omdat ik de producten niet fijn vond, maar ook omdat ik ben begonnen met mijn eigen verzorgingsproducten te maken. Hier ben ik nog volop mee aan het experimenteren, wat ik fijn vind en wat niet, maar hier komt binnenkort ook een artikel over.

Cerave reinigingslotion | 236 ml | € 7,99

Zoals ik in de mini-shoplog vertelde, kocht ik dit product omdat ik deze kreeg aanbevolen van een collega. Zij let ook erg op de ingrediënten die in bepaalde producten zitten en deze vond zij heel fijn.

De reinigingslotion die ik heb van Cerave is voor de normale tot droge huid. Cerave is ook voor de gevoelige huid en bevat dus geen parfum of ‘slechte’ alcohol. Deze lotion kan je ook gewoon gebruiken voor onder de douche, wat ik eerlijk gezegd nog niet heb uitgeprobeerd.

Reinigt en hydrateert zonder de beschermende huidbarriere te verstoren

De Cerave reinigingslotion zit in een handige pompfles, waardoor je gemakkelijk de goede hoeveelheid krijgt. Een pompje is al genoeg voor je hele gezicht.

Het is een creme-achtige substantie, wat ook weer een beetje lijkt op een gel. Hij smeert heel fijn uit over je vochtige huid en je voelt meteen dat het zacht aanvoelt als je het opsmeert. Het schuimt nauwelijks, wat een heel goed teken is, dat betekent dat er geen verdere ingrediënten inzitten om het te laten schuimen en die de huid dus kunnen irriteren.

Hoewel ik deze reinigingslotion van Cerave heel erg fijn vond, merkte ik toch dat ik er vrij snel wat puistjes van kreeg. Ik merkte pas later echt op dat het voor een normale tot droge huid was. Zelf heb ik een gemengde huid, waardoor deze dus eigenlijk niet zo goed was voor mijn huidtype. Ik denk dat de substantie daardoor ook iets te vettig was voor mijn huid, al had ik dat gevoel helemaal niet. Ik vond het dan ook oprecht heel jammer dat ik hier niet tegen kon, want hij voelt oh zo fijn op de huid!

Heb je dus een normale tot droge huid, dan is deze reinigingslotion waarschijnlijk perfect voor jou. Geen parfum en alcohol, milde ingrediënten en hij voelt heel fijn op de huid en droogt deze niet uit. Precies wat je eigenlijk wilt in een reiniging.

Simple reinigingsgel | 150 ml | € 3,95

Deze reinigingsgel is, in tegenstelling tot de Cerave, geschikt voor ieder huidtype. Ook dit product bevat geen parfum en geen alcohol, maar ook geen parabenen, kleurstoffen, zeep en dierlijke ingrediënten. Een heel mild product dus.

Deze gel heb ik wel goed gebruikt. Hij voelt fijn op de huid en mijn huid kan meestal een gel wat beter verdragen. Ook deze gel schuimt nauwelijks, wat dus een goed teken is. Ook zeker een fijne reiniging dus voor de gecombineerde/vette huid.

Simple rijke moisturizer | 125 ml | € 7,95

De moisturizer van Simple bevat ook, net zoals de reiniging, geen parfum, alcohol, zeep, parabenen enz.

De creme voelde ook fijn op mijn huid. Ik vond het een lichtere creme dan dat ik in eerste dacht dat het zou zijn. Hij voelt als je het opbrengt wat dikker, maar je voelt de creme verder bijna niet zitten op de huid.

Ik vond de creme fijn, maar had verder niet echt het gevoel dat het iets deed voor mijn huid. Logisch ook, want er zitten niet echt verzorgende ingrediënten in. Toch kreeg ik, voor mijn gevoel ook weer wat sneller last van puistjes. Maar als je hier niet gevoelig voor bent, en je zoekt gewoon een simpele moisturizer die je huid hydrateert, dan is dit zeker een goed en fijn product!

Balea med creme | 50 ml | € 3,95

De Balea med intensieve creme is van het huismerk van de DM. Deze goedkope en fijne creme bevat 7% Urea, wat ook heel goed is voor de droge en vochtarme huid.

Deze creme vond ik in het begin heel fijn. Het is namelijk een lekkere dikke creme, die je huid gelijk zacht laat voelen en laat voelen dat het gevoed wordt. Helaas kreeg ik later ook wat puistjes van deze creme, wat ik heel jammer vond.

Nu ik deze review schrijf ben ik erachter hoe het waarschijnlijk kwam dat ik puistjes kreeg. In de ingrediënten zag ik namelijk amandelolie. Amandelolie is heel goed voor de huid, maar wel voor een droge huid. Als je een acne-gevoelige huid hebt, zoals ik, kan dit nog wel eens de poriën verstoppen. Wat juist alleen maar averechts werkt bij een acne-gevoelige huid. Hierdoor krijg je juist meer puistjes.

Als je hier verder geen last van hebt, en je hebt juist een hele droge huid, zou ik deze creme, vooral voor de prijs, echt aanraden! In de ingrediënten is namelijk ook Shea boter te vinden en vitamine e. Deze zijn goed voor je huid en werken dus ook echt verzorgend.

Dit waren dan alle producten die ik gekocht heb tijdens ons tripje Duitsland. Alle producten zien er goed uit qua ingrediënten, maar helaas vond mijn huid sommige toch niet zo fijn. Soms weet ik ook niet zo goed waardoor het komt, komt het wel door de reiniging? Of is het misschien wat anders, zoals iets wat ik gegeten heb? Het blijft soms een raadsel, maar ik heb nu eenmaal een acne gevoelige huid en dat is ook een van de redenen dat ik nu heb besloten dingen zelf te maken. Hierdoor heb je nog meer controle over wat je op je huid smeert en er is veel op het internet te vinden over welke ingrediënten je poriën verstoppen en welke juist niet. Maar dit is allemaal voor een volgend artikel!

Voor nu hoop ik dat je dit artikel ook weer interessant vond, zodat je weet welke producten goede ingrediënten heeft en welke niet. Ben je dus een keer weer in Duitsland, bekijk dus zeker even deze producten, want ze zijn voor de prijs heel fijn.

Liefs,

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *