Beauty

Review: Balea enzympeeling & masker

Toen wij laatst in Duitsland waren bij de DM nam ik deze enzympeeling en masker mee van het eigen merk Balea. Ik heb deze nog nooit gebruikt en besloot de producten uit te proberen en voor jullie te reviewen!

Balea enzympeeling

Een enzympeeling is een peeling die je niet hoeft in te masseren om de dode huidcellen van je gezicht te verwijderen. Door het enzym wat er in zit verwijder je dode huidcellen zonder dat je je huid eigenlijk hoeft te scrubben. Dit is eigenlijk heel goed voor de wat oudere huid, omdat je dan geen rimpeltjes maakt of de rimpeltjes verergerd.

Ook werkt deze gelijk als een masker en is geschikt voor ieder huidtype.

Gebruik

Ik haalde een beetje uit de tube en merkte gelijk al hoe lekker het rook! Heel fruitig, een beetje perzikachtig! De substantie is eigenlijk gewoon als een normale crème. En zo voelde het ook aan toen ik het opbracht.

IMG_1774

De peeling laat je 5 minuutjes intrekken, zodat de enzymen zijn werking kunnen doen.

Ik moet zelf zeggen dat ik, ondanks mijn redelijke gevoelige huid, het heerlijk vind als ik met een lekkere goede scrub mijn gezicht kan scrubben. Ik heb dan echt het gevoel dat ik dan zo alle dode huidcellen verwijder. Ik ben dan altijd een beetje sceptisch over dit soort peelingen of het wel echt werkt. Maar ik moet zeggen dat toen ik de peeling met een warme doek van mijn gezicht haalde, mijn gezicht daarna echt zacht aanvoelde! Ik voelde het ook echt werken terwijl het aan het intrekken was!

Balea Tuchmaske

Grof vertaald is dit een masker wat je als een soort doekje gewoon over je gezicht legt. Er zit een antibacteriële oplossing in, goed voor de onzuivere huid. Het doekje bevat geactiveerde kool, wat weer heel zuiverend werkt voor je huid!

Er zit ook zink en salicylzuur in. Het is dus echt meer voor de gemengde huid met onzuiverheden. Ik zou deze niet aanraden als je een hele gevoelige huid hebt.

Gebruik

Als ik het doekje uit de verpakking haal merk ik gelijk dat hij goed is doorweekt met de werkzame oplossing. Ook dit masker ruikt heerlijk!

Ik vind het wel altijd even een klusje om zo’n doekje helemaal goed op je hele gezicht te krijgen. De gaten die erin zitten zijn groot genoeg voor je ogen, neus en mond. Er was aan beide kanten een stukje ingesneden zodat je hem helemaal aan jou gezichtsvorm kunt aanpassen en zit het dus (bijna) altijd goed!

img_1394

Het masker laat je 10 minuten intrekken. Daarna haal je hem eraf en dan blijft er nog een klein beetje van het masker op je gezicht zitten. Dit masseer je in en werkt meteen dan als een soort serum!

Conclusie

Ik ben zelf al een tijdje fan van het merk Balea. Het zijn zeer betaalbare producten en ze doen wat ze moeten doen!

De peeling zou ik zeker nog een keertje kopen! Het doet zeker wat zonder dat je er eigenlijk iets voor hoeft te doen. Of het nou echt je dode huidcellen verwijderd, durf ik niet te zeggen, maar mijn huid was zekerste weten zacht en glad!

Het masker deed zijn werk goed, maar zou ik persoonlijk niet nog een keer kopen omdat het een doekje is. Ik vind een crèmemasker zelf veel fijner en het aanbrengen gaat ook veel makkelijker! Maar dit is natuurlijk gewoon mijn persoonlijke mening.

De enzympeeling is € 2,45 en het masker € 1,25 en zijn te koop bij de DM in Duitsland. Niet echt om de hoek, maar mocht je er een keer zijn zou ik zeker even binnenwandelen!

Ik hoop dat jullie deze review leuk vonden! Zouden jullie deze producten ook willen proberen?

-X0X0-

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

 

 

 

 

 

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *