Beauty,  Reviews

Essence | Insta perfect liquid foundation

Het is al een lange tijd geleden dat ik een review schreef over een Essence product. Eigenlijk heb ik op op mijn blog alleen nog maar één review geschreven en dat was over de Essence longlasting lipgloss. Waarom ik niet meer reviews maak over Essence make-up weet ik eigenlijk ook niet. Het is echt een goedkoop budget merk en de producten zijn ook nog eens fijn en goed!

Ik ging op zoek naar een andere foundation toen mijn Catrice foundation op was en ik er ook nog eens achter kwam dat deze niet meer verkocht werd! Dus moest ik op zoek naar een andere budgetproof foundation, die ook nog de goedkeuring van mijn huid moest ondergaan (lees: gevoelige huid). En dus na wat zoeken kwam ik uit bij deze van Essence!7453A90F-5BE2-4070-8EC7-5D9248EE8527Op de website van Essence vond ik de ingrediënten van deze foundation:

INGREDIENTS: AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONE, GLYCERIN, DICAPRYLYL ETHER, POLYMETHYL METHACRYLATE, BUTYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, TALC, HEXYL LAURATE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, SODIUM CHLORIDE, CERA ALBA (BEESWAX), DIMETHICONOL, PROPYLENE CARBONATE, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, BHT, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Het belangrijkste waar ik naar kijk als ik naar de ingrediëntenlijst kijk van een product, is dat er geen alcohol in zit en geen parfum. Helaas zit er in dit product wel parfum, maar deze bevind zich aan het einde van de lijst en dus vind ik het iets minder erg en wilde ik het risico wel nemen.5E148FE8-D46D-4546-B834-5D97E73A4C8B

De foundation komt in 9 verschillende kleuren. Deze kun je allemaal met elkaar combineren om zo de perfecte kleur voor jouw huid te krijgen. Voor mij is Nr. 30; Funny Ivory goed. De kleuren die ze hebben zijn:

  • 10 Cool Porcelain
  • 20 Very Vanilla
  • 30 Funny Ivory
  • 40 Pretty Beige
  • 50 Perfect Honey
  • 60 Crazy Caramel
  • 70 Sweet Almond
  • 80 Hot Chocolate
  • 90 Lovely Mocha

De foundation zit in een handig schenkflesje en de foundation zelf is inderdaad heel vloeibaar en loopt het wel vrij snel van je hand af. Ik bracht hem zelf aan met de beautyblender van Real Techniques. Dit vind ik altijd het makkelijkst werken. De foundation is makkelijk aan te brengen en laat zich goed uitblenden.

2441FCED-A51E-41E8-9C01-C41F45E12AD0

Het is geen heel erg dekkende foundation, maar sinds mijn huid aan de betere hand is, was ik hier ook niet echt naar op zoek. Hij doet precies wat het moet doen en dat is het egaal maken van mijn huid. Ik had niet echt het gevoel dat ik hem voelde zitten en ook blijft hij gedurende de dag goed zitten. Wel heb ik wat glimplekken aan het einde van de dag, maar meer op mijn t-zone.

C7EC1223-2EED-4DA6-AA91-FF6911AA53D8

En zo ziet het er dan uit als ik klaar ben met mijn make-up. Ik heb hier nog een poeder opgebracht, bronzer, blush, eyeliner en mascara.

Ik ben erg tevreden met deze foundation. Hij is goed in laagjes op te bouwen en maakt mijn huid goed egaal. Ook blijft hij goed zitten en heb ik (tot nu toe) nog geen last gehad van irritatie. Het is ook fijn dat je de kleuren kunt mengen met elkaar, mocht jouw kleur er net niet bij zitten. En dus vind ik deze foundation voor nog geen € 5,- een heel fijn product, goed voor elke portomonnee!

Gebruik jij weleens producten van Essence?

Liefs,


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *