Beauty,  Reviews

Essence longlasting lipgloss | Strawberry Skies

Sinds kort verkoopt de Etos de producten van Essence en aangezien ik daar werk kon ik het natuurlijk niet laten om gelijk wat mee te nemen. Het eerste product wat ik kocht was deze Matte lipgloss. Hij zou longlasting moeten zijn, dus ik ben benieuwd! Lezen jullie mee?

Als eerste vind ik de verpakking er simpel maar toch goed eruit zien. Als je naar deze lipgloss kijkt zou je op het eerste gezicht niet zeggen dat hij maar € 2,29 kost!

IMG_0561

De kleur is ook mooi roze, alleen had ik hem toen ik hem voor het eerst zo zag liggen toch nog iets feller verwacht.

Voor de ingrediënten moest ik toch even op zoek gaan op de website, deze staat helaas niet op de lipgloss zelf.

HYDROGENATED DIDECENE, TALC, POLYBUTENE, SILICA DIMETHYL SILYLATE, CERA ALBA (BEESWAX), DIMETHICONE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, C26-28 ALKYL DIMETHICONE, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE, SODIUM SACCHARIN, AROMA (FLAVOR), CI 15850 (RED 7 LAKE), CI 19140 (YELLOW 5 LAKE), CI 45410 (RED 28 LAKE), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

De laatste tijd kijk ik altijd naar de ingrediëntenlijst of er geen stoffen in zitten die kunnen irriteren. Dan vergelijk ik hem altijd even met dit lijstje van Dr. Jetske Ultee ( zie de artikelen over de Uncover Skincare producten)  En ik zie dan dat opzich de ingrediënten zelf wel oke zijn, maar dat er wel veel synthetische kleurstoffen in zitten. In principe niet zo gek, aangezien ze ergens de kleur vandaan moeten halen voor die prijs.

Wel merkte ik, en ik weet niet of dat dan aan de kleurstoffen ligt of iets anders, maar als ik deze lipgloss een aantal dagen op heb, krijg ik wel wat last van mijn lippen. Dit was toevallig iets wat mij opviel en wat ik wel jammer vind. Ik zal hem dus niet te vaak dragen, maar zo af en toe vind ik het wel leuk om een leuk kleurtje op mijn lippen te hebben, haha.

Maar terug naar de lipgloss zelf!

IMG_0563

Het sponsje brengt ook fijn aan en is niet te hard. Het product komt er ook goed vanaf en zo kan je het goed en precies aanbrengen.

IMG_0566

wel vond ik de lipgloss wat dikker dan normaal, maar dit kan heel goed komen omdat het een matte variant is.

En op mijn lippen ziet hij er zo uit:

Ik vind het een erg leuk kleurtje, alleen had hij van mij nog iets feller mogen zijn. Verder blijft hij heel goed zitten en is het inderdaad een matte kleur! Wat ook nog op de verpakking staat is dat het je lippen niet uitdroogt en dit is zeker zo! Meestal met matte lipsticks voel je gewoon dat het je lippen helemaal uitdroogt, maar bij deze had ik dat helemaal niet. Hij geeft wel wat af, maar als je even in een tissue hapt (om het meeste te verwijderen) valt het wel mee en blijft hij echt wel een aantal uur goed zitten.

Voor de prijs ben ik heel blij met deze lipgloss en zal ik misschien nog wel wat andere kleurtjes inslaan!

Wat vind jij van deze lipgloss? Vind je het matte mooi of heb je liever een lipgloss met glans?

Liefs,

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! 

 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *