Beauty,  Reviews

Suncover | Suncare

Nu de zomer toch steeds dichterbij komt, word het ook steeds belangrijker om je te beschermen tegen de zon. De laatste tijd heb ik het veel over het merk Uncover Skincare van Dr. Jetkse Ultee. Zo ontwikkelde zij ook haar eigen non-profit Suncover | suncare lijn en in dit artikel vertel ik meer over deze zonnebrand, waar ik een enorme fan van ben geworden!

IMG_0660

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Dibutyl Adipate, Diisopropyl Sebacate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Methylpropanediol, Ethylhexyl Triazone, Cetearyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Niacinamide, Caprylyl Glycol, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Lauryl Glucoside, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Cetearyl Sulfate, Xanthan Gum, Glycerin, Sodium Hydroxide, Phenylpropanol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid.

Deze zonnebrand ontwikkelde Dr. Jetske Ultee voor het lichaam & gezicht. Je kunt de zonnebrand in 2 verschillende maten kopen, namelijk een fles van 250 ml en deze liter fles, die ik heb. Ja, je leest het goed. In de fles die ik heb gekocht zit 1 liter(!) zonnebrand.

Zonnebrand & ik

Zonnebrand is voor mij altijd een dingetje geweest. Vooral op het moment dat ik mijn gezicht moest insmeren. Ik wist wel altijd dat het het beste is om je elke dag in te smeren, ook al is de zon ver te zoeken of in de winter, maar ik kreeg dit gewoon niet voor elkaar. Als ik namelijk zonnebrand op smeerde, maakt niet uit van welk merk, dan liep ik vervolgens de hele dag huilend en tranend over straat, omdat dat spul zo in mijn ogen prikte! Dat deed ik mijzelf dus echt alleen aan als de zon fel scheen.

Sinds ik deze producten heb ontdekt en dus ook deze zonnebrand, sla ik nooit meer een dag over dat ik zonder zonnebrand (in ieder geval op mijn gezicht) naar buiten ga.

summerfield-336672_960_720

Zoals je aan de foto’s al kon zien zit de liter fles in een handige pompflacon en ik heb hem zelf dus gewoon in de badkamer staan waar ik makkelijk bij kan. Na het douchen of voordat ik mij aankleed, kan ik zo een aantal pompjes in mijn handen pompen en mij vervolgens helemaal insmeren. De substantie is ook vrij dun en is daardoor ook heel makkelijk in en uit te smeren.

Omdat de fles niet echt handig meenemen is, kocht ik een klein, navulbaar pompflaconnetje en heb daar gewoon wat in overgegoten. Deze heb ik in mijn tas zitten en zo kan ik altijd bijsmeren. Zonnebrand beschermd namelijk het beste als je je elke 2 uur insmeert.

Wat je misschien ook opvalt is dat de zonnebrand alleen verkrijgbaar is in spf 30. Het verschil tussen spf 30 & spf 50 is namelijk minimaal en zolang je gewoon elke 2 uur smeert, ben je gewoon genoeg beschermd. Dit is wat ze er zelf over zegt:

Waarom heeft Dr. Jetske Ultee geen factor 50

Geen enkele uv-filter beschermt je voor 100 procent. Ook een factor 50 niet; deze benadert de 98 procent en dat is dus maar één procent meer dan bij een factor 30 (97 procent). Sunblocks met extreem hoge factoren zijn toch vaak minder prettig in gebruik en bevatten bovendien vaak meer bestanddelen die voor huidproblemen kunnen zorgen. Om je huid voldoende vitamine D en wat pigment ter bescherming te kunnen laten opbouwen, is het ook beter om dagelijks op de juiste wijze een iets lagere factor te gebruiken. Je kunt sowieso beter het gehele jaar door een lagere factor smeren dan slechts één week per jaar ‘een zware sunblock’.

Zoals je ook in de ingrediëntenlijst hebt kunnen zien, bevatten de producten geen (slechte) alcohol en geen parfum en dit merkte ik echt! Van deze zonnebrand krijg ik geen irritatie en ik heb al helemaal geen last meer van tranende ogen. Deze zonnebrand kan ik zelfs gerust op mijn ogen smeren en ik heb er nog geen last van, echt super fijn!

Nu zal je ook denken, leuk die literfles, maar wat kost dan wel niet? Deze fles kost slechts € 37,95! En dit klinkt misschien heel duur en het is in een keer wel een hoop geld, maar als je je bedenkt dat je hier waarschijnlijk een heel jaar mee doet, is dit echt goedkoop. In de winkel betaal je al gauw bijna € 20,- voor een flesje van 250 ml. Daar zit dan ook nog eens parfum & alcohol in waardoor je weer irritatie krijgt.

Ik ben in ieder geval verkocht en ik zal echt niet snel meer een andere zonnebrand kopen!

Wat vinden jullie? Zouden jullie deze zonnebrand een kans geven of hebben jullie een andere favoriet?

Liefs,

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! 

 

 

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *