Beauty,  Lifestyle

5 Tips & Weetjes om veilig de zomer door te komen!

Hoi allemaal,

Het werd weer eens tijd voor een artikel en nu de zon echt goed aan het schijnen is, leek het mij leuk om een aantal tips & weetjes voor jullie op een rijtje te zetten. Het is namelijk heel belangrijk om, vooral met dit weer, jezelf goed te beschermen tegen de zon.

In dit artikel vertel ik al meer over de zonnebrand die ik toen gebruikte en die ik nu ook nog steeds gebruik. Het is de zonnebrand van Dr. Jetske Ultee, de Suncover Suncare.

IMG_3667

1) Uv Stralen

Eerst even over de UV stralen zelf. Er bestaan namelijk 2 soorten UV straling, maar welke doet nou wat?

UVA

UVA is hetgeen wat er voor zorgt dat je huid sneller verouderd. Je krijgt hierdoor bijvoorbeeld sneller rimpeltjes. UVA is ook straling wat door glas heen gaat, dus daarom is het bijvoorbeeld ook belangrijk om je in de winter in te smeren, vooral je gezicht.

UVB

UVB Is juist verantwoordelijk voor het verbranden van je huid. Dit is ook de straling die uiteindelijk huidkanker kan veroorzaken.

Je kan de 2 ook met een ezelsbruggetje uit elkaar halen. UVB is voor verBranding en UVA kan je onthouden door aan het woordje Aging te denken, het engelse woord voor veroudering.

Zorg er dus altijd voor dat je op zoek gaat naar een zonnebrandcreme die je beschermd tegen zowel UVB als UVA.

2) Dagcreme met SPF

Er bestaan veel dagcreme tegenwoordig waar een spf aan toegevoegd is. Hier zal alleen nooit genoeg van inzitten zodat het je goed beschermd tegen de UV stralen. Zorg dus dat je altijd een dagcreme en een zonnebrand creme apart gebruikt. De volgorde is dan als volgt:

  • Dagcreme
  • Zonnebrandcreme
  • Optioneel: Foundation 

Tussen de cremes wacht je 10 minuten zodat de creme die je op dat moment hebt opgebracht goed in kan trekken.

Overigens zou je in de winter wel een dagcreme met spf kunnen gebruiken. Als het maar ook beschermd tegen de UVA straling.

3) Hele dag door smeren

Om jullie uit een droom te helpen. Er bestaan geen zonnebrandcrèmes die je maar 1x per dag hoeft te smeren. Om de hele dag door beschermd te blijven, wat vooral belangrijk is tijdens de zonnige dagen, is dat je minimaal elke 2 uur smeert. Ook is geen enkele zonnebrandcrème waterproof, ook al claimen veel merken dit te zijn. Wat ze hiermee eigenlijk bedoelen is dat je dan iets langer kunt wachten met insmeren als je het water uit komt, meestal iets van 20 minuten.  Maar het beste is dus, dat als je in het water bent geweest, je je daarna weer goed insmeert met je zonnebrandcrème, ook al staat er waterproof op de verpakking van je zonnebrandcrème.

Het is trouwens ook niet erg als je een dagje op stap gaat en je vergeet af en toe bij te smeren. Je moet ook weer niet de hele dag bezig zijn met het feit dat je weer bijna moet smeren!

4) Zonnebrand is de beste anti-aging creme.

Omdat UVA ervoor zorgt dat je sneller verouderd is het eigenlijk het beste om je gewoon elke dag in te smeren met zonnebrandcrème, ook al schijnt de zon niet zo erg of ook als het winter is. De zon is er altijd. Of je hem nu ziet of niet, de stralen zijn er altijd. Het is dan ook niet zo dat je helemaal geen rimpels krijgt, dit krijgen we uiteindelijk allemaal. Maar als je het zolang mogelijk wilt uitstellen, is dit het beste wat je kunt doen om je huid te beschermen 😉 

5) Smeer voldoende

Om voldoende beschermd te zijn tegen de straling van de zon is het belangrijk om genoeg zonnebrandcrème te gebruiken voor bepaalde delen van het lichaam. Voor je gezicht word er aangeraden om een halve theelepel te gebruiken en voor je lichaam zelfs een eetlepel voor elk deel van je lichaam. Een eetlepel voor je ene been, eetlepel voor je andere been enzovoort. Het kan dus zomaar zijn dat je eigenlijk nooit genoeg smeert of hebt gesmeerd om voldoende beschermd te zijn tegen de UV stralen. Ik weet dat ik dit in ieder geval niet genoeg smeerde totdat ik mij er meer in zonnebrand ging verdiepen!

Toen ik mij nog meer in huidverzorging ging verdiepen, kwam ik erachter dat jezelf beschermen tegen de zon ook een hele belangrijke stap is in je huidverzorging. Ik leer veel van de blogs van Dr. Jetske Ultee. Ook heeft zij een speciale campagne opgezet over de zon en zonnebrandcrème. Deze campagne heet ‘Smeer je in’.

Ik hoop dat jullie dit een interessant artikel vonden en dat jullie lekker gaan genieten van de komende dagen met het warme, lekkere weer!

Liefs,

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *