Beauty,  Reviews

Etos verzorging | Dag- en Nachtcréme

Laatst ontving ik weer een super leuk pakket als Etos Social Ambassador. Er zaten producten in om jezelf even goed te verwennen. Dat kwam zeker wel van pas na de drukke decembermaanden! De producten komen in verschillende blog posts online en deze gaat over de Etos Dag- en Nachtcréme.
Toevallig heb ik deze Dag-en Nachtcrème een poosje terug al een keer geprobeerd. Ik kon mij ervan herinneren dat de crèmes wel fijn waren. Nu gebruik ik alweer een tijdje de dag- en nachtcrèmes van Louis Widmer dus ik ben benieuwd ik of nu verschil merk tussen de crèmes.
IMG_2942

Hydra Day cream | 50 ml | € 3,49

”Etos Hydra day cream SPF15 voedt en hydrateerd de huid. Deze créme bevat hyaluronzuur dat de huid verstevigt.”

Eerste indruk

Wat ik altijd heel fijn vind, is als er een SPF in een dagcréme zit. Dit beschermd je huid dan meteen tegen de straling van de zon.

Even een close-up van de ingrediënten die in de dagcrème zitten. Ik zie wel dat er parfum in zit, wat ik liever niet heb ik mijn crèmes. Ik reageer hier namelijk heel snel op. Wel staat de parfum redelijk onderaan, dus zal hier niet heel veel van in zitten. Ook vind ik het jammer dat ze zeggen dat het Hyaluronzuur bevat om de huid te verstevigen, maar dit ingrediënt er vervolgens bijna niet in zit. Het staat namelijk als laatste op het lijstje.

Gebruik & Conclusie

Voor het gebruik van een dagcréme zorg ik altijd dat ik mijn gezicht goed heb schoongemaakt. Ik gebruik zelf Angels on bare skin van Lush.Met mijn vinger haal ik een beetje uit het potje. Zelf vind ik dit niet een hele fijne manier. Hiermee heb je meer kans op bacteriën in je potje crème. Het zou handig zijn als ze er iets van een klein spateltje bij zouden doen, zodat je op een hygiënische manier de crème uit het potje kan halen.

Zo ziet de crème eruit. Ik voel meteen dat het een vrij dikke crème is. Wat ik persoonlijk heel fijn vind. Ook ruikt het heel lekker, het doet mij een beetje aan vroeger denken op een of andere manier. Het product smeert lekker uit en trekt goed in mijn huid, zodat ik eigenlijk vrijwel meteen kan beginnen met mijn make-up.
Van de dagcrème heb ik verder geen last gekregen, wel merk ik dat je niet per ongeluk in je ogen moet wrijven, omdat het dan erg gaat prikken.
Ik ben redelijk enthousiast over deze crème! Ik durf niet te zeggen of het nu echt wat goed doet voor mijn huid, en dan bedoel ik meer een verbetering. Dit voel ik namelijk ook niet echt terug aan mijn huid. Ja, hij maakt mijn huid lekker zacht en het is een fijne crème om te gebruiken, maar ik heb niet het gevoel dat het mijn huid ook goed voedt. Maar voor de prijs is het zeker geen slecht product en ben ik tevreden!

Hydra Night Cream | 50 ml | € 3,49

”Etos hydra night cream ondersteund de natuurlijke vochtbalans van de huid. Deze creme bevat Macademia olie en Shea butter voor een goed herstel van de huid gedurende de nacht.”

Eerste indruk

Ze beloven heel wat goeds met deze nachtcrème, dus ik ben heel benieuwd!

De ingrediënten van de dag en nachtcrème lijken best wel op elkaar. Maar WAAROM zit er nu weer uitdrogende alcohol in de nachtcrème? Echt jammer, er zit ook nog eens redelijk veel van in. Wel ben ik blij dat de Shea butter en Macademia olie waar ze het over hebben wel hoog in de lijst staan.

Gebruik & Conclusie

’s Avonds vind ik het nog belangrijker om mijn gezicht goed schoon te maken. Hierna breng ik dan de nachtcrème aan.

Ook bij dit potje haal ik weer met mijn vinger wat product eruit en smeer dit over mijn gezicht. Het valt mij op dat de nachtcrème nog dikker is dan de dagcrème. Hij voelt vettig, maar niet te vet, wat ik fijn vind aan de nachtcrème. Ook ’s ochtends als ik wakker word heb ik tenminste niet zo’n vet gezicht, wat ik bij sommige crèmes wel heb.
Ook over de nachtcrème ben ik enthousiast! Al komt de conclusie wel een beetje op hetzelfde neer. Fijne crème, voor een zacht prijsje, maar of het ook echt wat voor mijn huid doet, durf ik niet te zeggen. Ook vind ik gewoon heel jammer van de alcohol en de parfum. Ik heb dit gewoon liever niet in mijn producten.
Ik hoop dat jullie wat aan deze review hebben!
Zou jij deze Etos dag- en nachtcrème ook proberen?
-X0X0-
Deze review is in samenwerking met Etos, waarvan ik Social Ambassador ben. wil je meer hierover weten klik hier.
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *