Beauty

Louis Widmer Dag- en Nachtcréme

Hoi allemaal!
Toen het een tijdje geleden niet heel best ging met mijn huid, ik kreeg veel last van puistjes, besloot ik het Zwisterse merk Louis Widmer uit te proberen. In dit artikel vertel ik jullie wat ik van deze producten vind!
IMG_2206
Al heel lang ben ik bezig met het vinden van de juiste gezichtsverzorging voor mijn huid. Nog niet heel lang geleden ben ik erachter gekomen dat het voor mijn huid het beste werkt als ik dus geen parfum enz. gebruik. Louis Widmer is volgens mij nog niet heel bekend in Nederland, ik kon er namelijk, toen ik op zoek was naar een nieuwe dagcréme, niet veel reviews over vinden. Ik besloot het toen toch op de gok gewoon mee te nemen en te testen.

Over Louis Widmer

«Een leven in teken van de huid». Het is in deze optiek dat Louis-Edouard Widmer en zijn zoon Louis-Max Widmer het bedrijf Louis Widmer NV hebben opgericht in september 1960. Maar waarom in teken van de huid? De oprichters van het bedrijf waren immers gefascineerd door de complexiteit van dit orgaan en de talrijke elementaire functies ervan. Deze fascinatie staat nog altijd centraal in het hele bedrijf en wordt voortdurend weerspiegeld in de innoverende producten voor de huid.
De kwaliteit van “kuur” tot “care”. Van reiniging tot geneesmiddelen via verzorgingsproducten voor de huid, Louis Widmer staat garant voor een optimale doeltreffendheid en huidtolerantie. De geschiedenis leert ons dat de kwalitatieve filosofie van Louis Widmer niets van zijn waarde heeft verloren. Decennia lang is alles in het werk gesteld om het essentiële te behouden.

Louis Widmer is denk ik een van de weinige merken die rekening houdt met de echt gevoelige huidjes, tenminste als je het hebt over merken die je gewoon bij de drogist kunt halen. Ook kan je gewoon kiezen of je met of zonder parfum wilt. Louis Widmer heeft ook bodylotion’s en shampoo’s die zich richten op de hele droge, gevoelige (hoofd)huid.
IMG_2223

Emulsion Hydro-Active UV 30 | Dagverzorging

Ik heb een gevoelige maar ook gemengde huid. Mijn t-zone is hierbij wat vetter. Deze dagcréme is voor de normale|gemengde huid. Hierbij kan je dus nog kiezen of je met of zonder parfum erin wilt. Ik koos uiteraard voor de crème zonder parfum.
Wat zegt Louis Widmer over dit product?

 • Anti-Ageing
 • Beschermt en hydrateert intensief
 • Voorkomt pigmentvlekken
 • Verzorgt

Dit product bevat ook nog Biostimulatoren & Hyaluronzuur. Deze zorgen ervoor dat het vocht vastgehouden word in de huid. Verder bevat deze créme:

 • Vitamine E; Stimuleert het herstelmechanisme, waardoor de huid er gladder uitziet. Ook verbeterd vitamine E het vermogen om vocht in de huid vast te houden.
 • Panthenol; Dit verzacht de geïrriteerde huid.
 • Creatine; Bevorderd de huidvernieuwing.
 • Karitéboter; Hervet de huid en maakt de huid glad.

Deze dagcréme heeft een hele fijne lichte textuur. De dagcréme smeert goed en makkelijk uit en je hebt er niet  veel van nodig. Het hydrateert mijn huid goed. Nog een heel fijn voordeel wat deze créme heeft, en de reden dat ik uiteindelijk voor deze ben gegaan, is dat er UV 30 in zit. Dit beschermd je huid tegen de zon. Dit product bevat de UVA en UVB filters. UVA zorgt er namelijk voor dat je sneller rimpeltjes krijgt en UVB is hetgene waardoor je normaal gesproken door verbrand.
IMG_2231
Mijn huid is sinds ik deze dagcréme gebruik veel rustiger geworden. Ook vind ik het een heel fijn idee dat ik altijd, ook in de winter, in ieder geval beschermd ben tegen UV straling! Deze dagcréme trekt ook snel in, dus ik hoef ’s ochtends niet zolang te wachten tot ik mijn make-up kan aanbrengen.
De Emulsion Hydro-Active UV 30 is geschikt voor jou als:

 • Je graag een dagcréme zonder parfum gebruikt, wel even goed opletten dat je ook het product pakt die zonder parfum is.
 • Je beschermd wilt zijn tegen de zon, zonder dat je extra zonbescherming moet gebruiken.
 • Je een normale|gemengde huid hebt.
 • Maar ook als je een vochtarme huid hebt (dit is wel anders dan een droge huid.) Bijna iedereen heeft hier last van. Neem maar eens je vinger onder een stukje huid, bijvoorbeeld je wang of je neus, en duw dit lichtjes omhoog. Als er hele kleine lijntjes ontstaan is dit een teken van een vochtarme huid.
 • Als je wat meer te besteden hebt.

Deze créme heeft in mijn ogen bijna alleen maar voordelen. Het nadeel van Louis Widmer is dat het niet goedkoop is en je kan het ook nog niet bij alle drogisterijen krijgen. Ik heb hem zelf gekocht bij de Etos, maar ook niet alle filialen verkopen Louis Widmer.
De Emulsion Hydro-Active UV 30 is te koop voor rond de € 26,30
IMG_22115

Pro-Active Cream Light | Nachtverzorging

Deze Nachtcréme kocht ik eigenlijk per ongeluk! De Emulsion Hydro-Active UV 30 was op en ik wilde hem graag opnieuw kopen. Alleen hij was overal uitverkocht. Ik besloot toen deze mee te nemen en heb er helemaal niet op gelet dat het dus eigenlijk een nachtcréme was, haha. Uiteindelijk een geluk bij een ongeluk en het koste mij wat geld, maar ik ben ook zeer tevreden over deze nachtcréme. Ook deze nachtcréme is voor de normale|gemengde huid en is zonder parfum.
Wat zegt Louis Widmer over dit product?

 • Anti-Ageing
 • Voedt
 • Hydrateert
 • Regenereert

Ook dit product bevat weer de vocht vasthoudende ingrediënten Biostimulatoren & Hyaluronzuur. Verder bevat de nachtverzorging:

 • Panthenol; Verzacht de geïrriteerde huid.
 • Vitamine E; Neutraliseert vrije radicalen.
 • Vitamine A; Helpt de verhoorning te regelen.
 • Zinksulfaat; Werkt zuiverend voor de huid.

Je merkt bij de nachtcréme gelijk dat de textuur wat dikker is. Voor mijn gevoel heb ik er dan altijd iets meer van nodig dan als het wat dunner is. Wel vind ik hem heel fijn aanvoelen op mijn gezicht en trekt hij goed in.
Wat ik heel leuk vond bij de nachtcréme is dat hier een klein testertje bij zit in de verpakking. Dit hadden ze van mij ook wel bij de dagcréme mogen doen. Stel dat de créme dan toch niet bevalt, of je kan er toch niet tegen, zou je de crème in principe nog gewoon kunnen terugbrengen, zonder dat het potje is opengemaakt.
Er zit ook bij elke créme een handig spateltje, zodat je niet met je vingers in de potjes hoeft en dus minder kans hebt op bacteriën in je potje créme.
IMG_2228
De Pro-Active Cream Light is geschikt voor jou als:

 • Je een nachtcréme zoekt voor de normale|gemengde huid.
 • Je graag een nachtcréme wilt zonder parfum.
 • Als je wat meer te besteden hebt.

De Pro-Active Cream Light is te koop voor rond de € 25,70
Ik ben benieuwd wat jullie van dit merk vinden! Kenden jullie Louis Widmer al, of hoor je er nu voor het eerst over?
-X0X0-
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen! 
 

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *