Beauty,  Reviews

Rosebud Salve VS Lush Ultrabalm

Nu we de winterse temperaturen weer tegemoet gaan, vind ik het extra belangrijk dat mijn lippen goed verzorgd zijn. Ook krijg je vaker last van droge plekjes en laten deze 2 producten waar ik het over wil hebben nou net multifunctioneel zijn! Lees meer over de Ultrabalm  en Rosebud Salve zodat je weet welke je voor de winter in huis moet hebben!
Over de Rosebud Salve schreef ik eerder al een review. Deze kun je hier vinden. Nu ga ik deze dus vergelijken met de Ultrabalm van Lush die ik ook weer na een hele lange tijd nieuw gekocht heb.
IMG_2478

Rosebud Salve | 22 gr. | € 9,95

Hoewel je in mijn eerdere blogpost meer over deze balsem kunt lezen, vertel ik er hier nog even kort over.
Ingrediënten: Petrolatum, Gossypium Herbaceum Seed Oil, Geranium Macalatum Oil, Rose Flower Oil, Rosa Canina Seed Extract, Rosa Gallica Flower Extract, Rosa Damascena Flower Oil
Zeker geen slechte lijst en ook geen rare, moeilijk uitsprekende woorden, maar gewoon een aantal goede verzorgende oliën!
Deze Rosebud Salve kun je gewoon bijvoorbeeld bij de Etos halen, hij is niet heel goedkoop, maar voor een goede lippenbalsem is hij heel fijn!
Ook doe je echt heel lang met dit kleine potje. Als je de foto bij mijn vorige blogpost over de Rosebud Salve leest, zie je bijna geen verschil met deze foto:
IMG_2482
En het vorige artikel is al van zo’n 5 maanden geleden. En dat met elke dag gebruik! Wel kwam ik er achter dat de zalf maar 6 maanden houdbaar is. Na openen dan.
De Rosebud Salve heeft een roze-achtige kleur en geeft een mooie glans.
Nu de Ultrabalm!
IMG_2476

Ultrabalm | 45 gr. | € 14,95

Ook deze Ultrabalm van Lush is een heerlijke ‘multipurpose’ balsem. Het zit in een handig klein aluminium blikje en bevat maar heel weinig ingrediënten!

Ingrediëntenlijst: Biologische Jojoba-olie, Candelilla Was, Rozenwas (Rose centifolia)

En alleen maar fijne, verzorgende ingrediënten. Hier wordt ik blij van!
Hoewel de lijst met ingrediënten van de Rosebud Salve niet slecht was, waren het nog redelijk wat ingrediënten. De Ultrabalm bevat er maar 3! Super fijn! Vaak heb je helemaal niet zoveel nodig voor een goed product.
De Ultrabalm is net als de Rosebud Salve niet heel goedkoop, maar ook hier doe je weer heel lang mee! Ook bevat de Ultrabalm meer product. Je kunt hem ook een stuk langer bewaren, namelijk een jaar!
De Ultrabalm heeft een geelachtige kleur.
Beide zijn dus ‘multipurpose’, maar waar kun je het nu precies voor gebruiken? Nou voor bijvoorbeeld:

  • Droge plekjes (denk aan je ellebogen)
  • Om je nagelriemen zacht te maken en te verzorgen
  • Voor eigenwijze wenkbrauwen
  • Droge haarpuntjes
  • Voor je wimpers voor extra glans of verzorging
  • Jeukende plekjes

Welke is nu de beste?

Beide producten vind ik heel fijn, maar ik moet zeggen dat ik, nu ik de Ultrabalm in huis heb, ik de Rosebud niet echt meer aangeraakt heb.
Ben je een fan van Lush en heb je het liefst zo min mogelijk ingrediënten in je product, dan is de Ultrabalm iets voor jou.
Heb je het liefst iets wat je makkelijk bij (bijna) elke drogist kunt halen en maakt de hoeveelheid ingrediënten niet zoveel uit, dan is de Rosebud Salve ook gewoon een hele fijne zalf voor de winter!
Zoals je merkt heb ik over beide producten gewoon geen minpunten en maakt het in principe niet zoveel uit welke je neemt! In verhouding is de Ultrabalm iets goedkoper, omdat je er langer mee kan doen en het de hoeveelheid is meer. Beide producten voelen ook gewoon heel fijn aan, maken je huid/lippen zacht en geven je lippen ook nog eens een mooie glans. Ook is zowel de Ultrabalm als de Rosebud vegan friendly!
Wel is er t/m 19 November 2017 bij Etos een mooie 1+1 actie op alle lipverzorging!
Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen!
Voor welke balsem zouden jullie gaan? Ultrabalm of Rosebud?
-X0X0-
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen! 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *