Beauty,  Reviews

Review | Etos lip pencil, lipstick & primer water

Hoi allemaal,
Een aantal weken geleden ontving ik als Etos ambassador weer een aantal producten om te reviewen. Ik kreeg de Etos Primer water, een lipliner in de kleur dark orchid en een lipstick in de kleur Mon Chéri. Wie mijn allereerste echte blogpost heeft gelezen, weet dat ik een enorme fan ben van de Etos lipstick. Nu zijn er een aantal nieuwe kleuren uitgekomen en ik ontving dus deze mooie kleur.
Ook was ik zeer benieuwd naar de nieuwe Primer Water. Dit is een primer, maar in sprayvorm. Deze kan je op drie manieren gebruiken:

  • Als primer, door hem over je gezicht te sprayen voordat je je make-up aanbrengt.
  • Als fixing spray, door hem over je gezicht te sprayen nadat je je make-up hebt aangebracht.
  • Als verfrissing.

Dit alles is dan om je make-up langer te laten zitten. Dan nu de review!
IMG_2272

Lip Pencil | Dark Orchid

Een lip pencil zorgt ervoor dat de lipstick die je erbij draagt, niet uit kan lopen. Zo blijft je lipstick de hele dag mooi zitten.
De Dark Orchid is een hele mooie rood-paarsachtige kleur (bordeauxrood, welke perfect past bij de lipstick die ik ontving. Het is een potlood wat je niet hoeft te slijpen, want je draait hem namelijk omhoog. Ik vind dit persoonlijk heel handig! Wel ben ik daarmee gelijk op mijn minpuntje van dit potlood gekomen, namelijk dat hij hiervoor redelijk zacht is. Ik maakte namelijk mijn swatch van de kleur en het puntje brak zo af! Jammer, want dat het redelijk zacht is, vind ik juist wel altijd fijn. Je zet hiermee wel heel makkelijk een lijntje zonder dat je hard hoeft te drukken.
IMG_2280
Ondanks dat het puntje snel afbrak vind ik het product wel heel fijn! Zoals ik al zei, je hoeft niet hard te drukken, de kleur is heel mooi en het belangrijkste natuurlijk, mijn lipstick loopt niet uit!
Voor de mooie prijs van € 2,99 zou ik dit potlood daarom zo nog een keer kopen!
IMG_2271

Color Care Lipstick | Mon Chéri

Ik ben altijd blij met de lipsticks van Etos. Ze blijven altijd zo goed zitten. Ook met deze kleur is dat weer zo. Mijn lipstick zat er zelfs na het eten van een grote bagel nog steeds goed op!
IMG_2194
Deze foto maakte ik even snel na het eten van die bagel, haha, om te laten zien hoe goed de lipstick er nog op zat!
ik vind de kleur Mon Chérie echt een hele mooi donker rode kleur. De kleur zou ik denk ik als een Bordeauxrode kleur omschrijven.
IMG_2281
Je ziet op de swatch hoe perfect de lipliner matched met de lipstick.
Deze kleur behoort ook nu zeker tot een van mijn favorieten! En voor de prijs van €3,99 kan hij ook tot een van jou favorieten behoren!
IMG_2270

Primer water

De primer water. Ik kan wel zeggen dat ik hier een redelijk hoge verwachting van had. Ik vind het heel jammer om te zeggen dat deze spray mij een beetje teleurgesteld heeft eigenlijk! Ik leg uit waarom.
Ik gebruik zelf meestal geen primers omdat ik eigenlijk altijd puistjes hiervan krijg. Mijn huid reageert op een of andere manier heel heftig op zulke producten. Ik was hierdoor al heel blij toen de fixing spray uit kwam en ik dit kon gebruiken om mijn make-up langer te laten zitten. Ik hoopte dat mijn huid minder heftig op deze spray zou reageren omdat dat misschien wat lichter op de huid ligt, aangezien het een soort water is.
Helaas krijg ik ook van deze spray heel snel puistjes.
Dat is helaas niet het enige. Er zit jammer genoeg veel alcohol in deze spray, wat ik meteen al merkte toen ik het product op mijn gezicht sprayde. Het brandde echt onwijs in mijn ogen! Ik moest echt snel met mijn beautyblender over mijn ogen en het weg deppen, daarna ging het wel weer. Maar dit lijkt mij niet echt de bedoeling. Ook dep ik het geheel trouwens over mijn gezicht ook in met mijn blender, anders kan je heel lang wachten tot het is ingetrokken. De spray is ook redelijk hard. In tegenstelling tot de fixing spray, die een soort van nevelspray heeft, is dat bij deze niet.
Zijn er dan helemaal geen goede dingen aan deze spray? Zeker niet. De keren dat ik deze spray als primer gebruikte, vond ik dat mijn foundation wel echt heel mooi zat. Ik kon hem ook heel mooi en goed aanbrengen dan als ik alleen mijn dagcréme zou gebruiken.
Hij doet dus zeker wel wat en ook waarvoor hij is. Ik zou hem alleen niet aanraden bij een (redelijk) gevoelige huid.
Dus even alles bij elkaar:
Pluspunten

  • Zit in een handige sprayflacon
  • Doet het goed als primer
  • Foundation blijft goed zitten en zit ook mooi.

Minpunten:

  • Brandt heel erg in de ogen
  • Geeft pukkeltjes bij een daarvoor gevoelige huid
  • De spray is vrij hard
  • Droogt bijna niet op

Omdat deze spray niet fijn is voor bij je ogen, zou ik hem niet zo snel gebruiken als verfrissingsspray of als fixing spray. Daarvoor zou ik echt de speciale fixing spray van Etos gebruiken. Die heeft daarvoor een veel fijnere spray. Ook omdat het dan kan branden in je ogen, heb je weer kans dat al je oogmake-up uitloopt.
Deze zou ik dus niet zelf kopen, maar heb je behoefte aan een makkelijke primer en heb je geen gevoelige huid, dan is deze primer voor een leuk prijsje van €5,99 zeker wat voor jou!
Ik hoop dat je wat aan deze review had! Ik ben benieuwd wat jullie van de Primer water denken. Of hebben jullie deze misschien al geprobeerd en wat vond je ervan?
-X0X0-
Deze review is in samenwerking met Etos, waarvan ik Social Ambassador ben. wil je meer hierover weten klik hier.
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *