Gaming

Gaming | 3 games voor op je mobiel/tablet (Gratis)

Hoi allemaal,

Zoals je aan de titel van dit artikel kan zien weer eens wat anders. Wat niet heel veel mensen namelijk weten is dat een van mijn hobby’s gamen is. Ik game op de Pc en de Playstation 4, maar ook speel ik graag games op mijn iPad (/iPhone).

Mijn smaak qua games is heel verschillend. Ik hou van actie games, avontuur games, indie games, maar ook kan ik mij met bijvoorbeeld point en click games heel erg vermaken. Nu leek het mij leuk om mij iets meer op het gamen te richten, aangezien dit ook een groot deel van mijn leven is en ik hier waarschijnlijk meer over kan vertellen dan bijvoorbeeld make-up. Ik ben de laatste tijd namelijk ook niet meer heel erg van het opmaken en vind mijzelf meestal leuker zonder (teveel) make-up dan met, haha Vandaar dat er ook niet veel artikelen meer online komen (daarover). En daardoor wist ik ook niet echt meer waar ik dan wel over kon schrijven. Tot nu!

Want in dit eerste artikel deel ik met jullie 3 games die ik graag speel op mijn iPad of iPhone. En ze zijn ook nog eens gratis! De games zijn ook gratis te spelen op Android.

Rayman Adventures

Wie kent Rayman nou niet? In deze platformgame moet je ervoor zorgen dat je de gestolen eieren weer terug vindt om de magische boom te redden.

Rayman Adventures bestaat uit 7 werelden, totaal zo’n 200 levels. Je moet steeds op het goede moment springen om alle lums en munten te pakken.

Dit is echt zo’n spel om even lekker te spelen als je niet teveel wilt nadenken . Het enige wat je hoeft te doen is op het juiste moment springen en op het juiste moment vijanden of objecten slaan. De levels worden wel steeds wat moeilijker, maar zo blijft het ook niet saai.

Rayman Adventures kan je ook met je controller spelen als je die hebt voor je mobiel of tablet. Ik heb alles van Apple, dus ik kan tegenwoordig mijn playstation controller gebruiken. Dit speelt een stuk makkelijker, vooral als je het ook op de iPad speelt.

Dit spel is gratis, maar let er wel op dat er ’in app’ aankopen zijn op bepaalde items in het spel.

Call of Duty Mobile

Wie mij op instagram volgt had het misschien al in mijn stories gezien. Sinds kort is er Call of Duty Mobile!

Call of Duty is een first person shooter game. Het spel speelt zich online af en het doel is om zoveel mogelijk kills te maken om te winnen. Ook dit spel heeft wel weer ’in app‘ aankopen, maar deze zijn zeker niet nodig om het spel volledig te spelen.

Ik vind het spel er mooi uitzien en het speelt vrij makkelijk en hiermee bedoel ik de controls. Soms heb ik wel een kleine beetje moeite om goed op het schietknopje te drukken, vooral op de mobiel had ik dit. Ik speel deze dan ook het liefst op de iPad, omdat je een veel groter scherm hebt en dingen veel beter kunt zien. Op het moment is er nog geen ondersteuning voor een controller, wat ik erg jammer vind, want dit zou het een stuk speelbaarder maken naar mijn idee.

Multiplayer werkte trouwens ook goed. Ik speelde namelijk ook een potje samen met mijn vriend en mijn broertje. We konden heel makkelijk een team vormen zonder teveel gedoe en konden zo samen spelen.

Ik vind het erg leuk om dit spel te spelen. De potjes duren niet zo lang en je bent met zo’n 10 minuten klaar. Voor op de mobiel is dit heel fijn omdat je meestal op je mobiel een game speelt om even wat tijd te doden.

Cube Escape: Paradox

De leukste games die ik graag op de iPad of iPhone speel zijn puzzelgames en Cube Escape: Paradox is er zo een. Dit spel is eigenlijk gebaseerd op een film, maar deze heb ik zelf nooit gezien. Wel kwam ik erachter dat er 2 hoofdstukken zijn. Hoofdstuk 1 is gratis en hoofdstuk 2 kost € 2,29.

Het spel is spannend. Je bent een detective die opgesloten zit in een kamer. Je wordt in die kamer wakker en hebt geen idee waar je bent of wat er is gebeurd. Door middel van puzzels op te lossen in de 4 verschillende delen van de kamer, kom je verder in het spel en probeer je zo je herinneringen terug te krijgen en uit de kamer te ontsnappen.

Cube Escape is zeker niet makkelijk en het zijn hele leuke, uitdagende puzzels, waardoor je goed gaat nadenken om zo uit de kamer te ontsnappen. Ook kwam ik erachter, toen ik meer over de makers (Rusty Lake), van het spel ging opzoeken, dat er nog veel meer spellen van Cube Escape zijn. Cube Escape: Paradox is eigenlijk zelfs het 10e deel!

De spellen zijn wel heel goed los van elkaar te spelen. Ik heb namelijk helemaal niet het gevoel gehad dat ik iets van het verhaal miste tijdens het spelen. Ook deze spellen zijn helemaal gratis, alleen zit er af en toe wat reclame tussen. Dit vind ik persoonlijk niet zo erg, het is gratis, dus de makers moeten ook ergens hun geld mee verdienen, haha. Nu ik van de andere delen weet, vind ik het wel leuker om het vanaf het begin te spelen. Daarom heb ik ook voor jullie hieronder even de volgorde van de spellen op een rijtje gezet:

  1. Cube Escape: Seasons
  2. Cube Escape: The Lake
  3. Cube Escape: Arles
  4. Cube Escape: Harvey’s Box
  5. Cube Escape: Case 23
  6. Cube Escape: The Mill
  7. Cube Escape: Birthday
  8. Cube Escape: Theatre
  9. Cube Escape: The Cave
  10. Cube Escape: Paradox

Dan was dit alweer het eerste ‘Gaming’ artikel! Spelen jullie wel eens spelletjes op jullie telefoon of tablet? En zo ja, wat voor spel zou jij wel willen spelen?

Liefs,

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *