Gaming,  Personal

Apple Arcade! + Mijn 5 favoriete spellen (tot nu toe.)

In dit vorige artikel kon je al lezen dat ik ook wat meer ga bloggen over games. Daarin vertelde ik over 3 leuke, gratis, games die je via je mobiel of tablet kunt spelen.

Sinds een paar maanden is er Apple arcade. Misschien heb je er wel al over gehoord en heb je het, net als ik, gelijk aangeschaft. Of misschien wist je er wel van, maar wilde je nog niet de stap nemen om gelijk aan een abonnement vast te zitten. Het kan ook zijn dat je er nog helemaal niks van wist en dan zal ik je in dit artikel uitleggen wat het precies inhoud. Ook laat ik zien wat mijn favoriete Apple Arcade games zijn tot nu toe, dus lees vooral verder ook als je Apple Arcade al kent!

Wat is Apple Arcade?

Apple Arcade is een gaming service van Apple. Je kunt voor € 4,99 per maand onbeperkt spelletjes spelen. Er zijn nu al meer dan 75 games om uit te kiezen en elke week komen er weer een aantal bij! Keuze zat dus. Ook zijn het verschillende soorten spellen en dus zit er vast wel wat voor iedereen bij. Ook dit gaat van point & click games tot puzzel spelletjes en ook multiplayer games.

Er kunnen games bij zitten die je bijvoorbeeld ook op de pc kunt spelen. Als je dan kijkt naar de prijs dan is die € 4,99 per maand echt niet duur! Een van de eerste spellen die ik bijvoorbeeld via Apple Arcade speelde was Cat Quest 2, en hiervoor betaal je voor de pc maar liefst € 14,99! Dit is gewoon 3x zo duur. Als je dus graag spellen speelt op je mobiel is dit echt geen dure service. Als je bij apple in een gezin zit, hoef je het zelfs maar 1x te betalen en dan kunnen er 6 personen van meespelen. Mijn vriend en ik delen dit bedrag dus door 2 en dan betaal je uiteindelijk maar € 2,49 per maand. Als je er dus veel gebruik van maakt, zoals wij, is dit echt niks!

Zoals je kan lezen maak ik er al veel gebruik van en heb ik al veel spellen uitgeprobeerd. Hieronder kan je lezen welke spellen ik tot nu toe het leukst vind. Inmiddels heb ik er al heel wat gespeeld, maar ik zal even beginnen met 5 spellen die ik echt het leukst vond om te spelen!

Cat Quest 2

Zoals je hierboven al kon lezen was een van de eerste spellen die ik speelde Cat Quest 2. In eerste instantie vond ik het niet een spel voor mij, maar he, je betaald per maand, dus ik downloadde het spel en begon te spelen. Ik was gelijk verslaafd, om het maar zo te noemen, ik kon het spel in ieder geval niet makkelijk wegleggen, haha.

Het verhaal speelt zich af in een katten en honden wereld. Je speelt als duo, een kat en, zoals je al kan raden, een hond. Deze zijn allebei koning van hun eigen ‘soort’ en worden gedwongen om samen te werken, om zo de wereld van katten en honden samen te brengen. Ondertussen moet je verschillende quests doen voor andere honden en katten en moet je vechtend het wereldje over. Zo ga je steeds een level omhoog, krijg je sterkere wapens en krijg je magie, die je ook weer kunt gebruiken in je gevechten.

Shantae and the seven sirens

Dit is een platform spel en deed mij erg denken aan de tijd van de eerste nintendo spellen. Er schijnen hier al meerdere spellen van te zijn, maar zijn goed los van elkaar te spelen, aangezien ik ook nooit eerdere spellen van Shantae had gespeeld en ik niks miste van het verhaal. Het verhaal heb ik trouwens nog niet uitgespeeld aangezien er meerdere episodes van zijn en deze komen later uit. Deze speelde ik trouwens met een controller.

Shantae is een half geest en in dit verhaal zijn er 7 andere half geesten plots verdwenen. Aan jou en Shantae de taak om deze half geesten terug te vinden. Door nieuwe plekken te ontdekken en een voor een de half geesten terug te vinden, ontwikkel je nieuwe krachten waardoor je ook weer verder in het spel komt.

Where Cards Fall

Dit spel is een levensverhaal waarbij je, door kaartenhuizen te bouwen, levensbepalende herinneringen tot leven wekt, zonder dat er gebruik word gemaakt van spraak.

Het zijn 50 uitdagende puzzels die je echt laten nadenken over je volgende zet. Je moet bijvoorbeeld van het een naar het andere platform komen, maar om daar te komen moet je verschillende kaartenhuizen bouwen, zodat je er uiteindelijk zonder problemen naar toe kunt lopen. Daarna word je weer beloont met een nieuw stukje verhaal. Een heel mooi spel met een mooi verhaal.

Sneaky Sasquatch

Sneaky Sasquatch is een leuke adventure game. Als Sasquatch ben je niet welkom op de camping, waardoor je stiekem te werk moet gaan. Je moet namelijk wel gewoon eten en dit eten krijg je alleen als je de camping op gaat en het eten uit vuilnisbakken, onbewaakte koelboxen en picknickmanden steelt.

Ook zijn er leuke mini games te spelen. Zo kan je bijvoorbeeld golfen of racen met je auto die je kan kopen. Dit kan wel pas een beetje verder in het spel, zodra je je kan vermommen als mens.

Echt een super leuk spel, die ik wel in een paar uurtjes heb uitgespeeld. De mini games zijn ook zeker een leuke toevoeging, waardoor je, zelfs al heb je hem uitgespeeld, gewoon nog door kan gaan met spelen.

Jenny LeClue

Dit is een ook weer een puzzel spel, maar op een detective achtige manier. Het leuke aan dit spel is dat je keuzes ook invloed hebben op het verhaal.

Jenny LeClue woont in het stadje Arthurton. Hier gebeurt eigenlijk nooit wat en aangezien Jenny heel graag mysteries oplost, vind ze dit heel jammer. Als haar moeder verdacht wordt van moord gaat ze op een onverwacht avontuur en zal ze er alles aan doen om de waarheid te achterhalen en de echte moordenaar te vinden!

Dit spel speel je ook weer door naar links en rechts te lopen. Je kunt personen ondervragen en naar aanwijzingen zoeken tijdens deze gesprekken. Met behulp van je vergrootglas en je notitieboek kun je zo mysteries oplossen.

Ik hou er normaal echt niet van om spellen te spelen waar je keuzes moet maken, ik ben daar namelijk heel slecht in. Toch is dit verhaal zo dat ik heel benieuwd ben hoe het afloopt en ik hierdoor toch door blijf spelen. Ik vind detective games zowieso heel leuk om te spelen en dwingt je ook logisch na te denken, ook om bepaalde zaken aan elkaar te linken. Dit spel heb ik nog niet uitgespeeld, maar vond ik het toch al waard om te melden in dit artikel!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om zo meer over Apple Arcade te weten te komen en te zien wat voor spellen ze zoal hebben. Elke week komen er weer nieuwe games bij en binnenkort zal er dus weer een volgende ’favorieten’ artikel online komen!

Heb jij al Apple Arcade en wat vind je ervan?

Liefs,

2 reacties

  • Little-E Blonde

   Hoi Emma, Laat ik even met wat feiten beginnen:

   1) nergens staat letterlijk dat ik mijzelf een gamer noem, ik heb gezegd dat ik graag game, dit is op verschillende platformen, van pc tot ps4, wat ik ook benoem in een van de artikelen als je deze gelezen hebt. En 2) dit is pas mijn 2e artikel die ik heb geschreven wat betreft gamen. Toevallig ging dat inderdaad over games op de mobiel, wat tegenwoordig steeds populairder wordt.

   Maar uit je reactie begrijp ik dus dat je graag ‘echte’ games wilt zien? Kun jij wellicht een voorbeeld geven van welke game jij een review wilt zien? Zo kan ik ook voor jou content maken die meer in jouw lijn der verwachtingen past.

   Met vriendelijke groet, Little E Blonde

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *