Lifestyle,  Personal

De Structuurjunkie Planner | Cynthia Schultz

Een aantal weken geleden kocht ik ‘De Structuurjunkie planner’ van Cynthia Schultz. Ik heb ook al een paar keer verteld over mijn bullet journal en hoe ik deze indeelde. Toch merkte ik dat ik hier niet altijd tijd en zin voor had om hier heel creatief mee bezig te zijn en dus ging ik opzoek naar een makkelijke planner, waarbij deze planner het beste eruit zag voor mij!

IMG_1628

Dit soort teksten staan in het boek en dat vind ik zelf heel leuk! Ik hou van quotes en dan vooral van die motiverende.

Over de planner

De Structuurjunkie planner is een hele mooie en luxe uitziende planner, vind ik. Hij is donkerblauw met okergele tekst. Er zitten 3 leeslintjes in en je krijgt er nog een okergeel notitieboekje bij.

IMG_1626

De planner bevat een jaaroverzicht, maandplanner & weekplanner. Maar dit is niet het enige. Het is echt een planner om je doelen te behalen. Zo kun je namelijk voordat de maand begint een pagina invullen waar je je op wilt focussen voor die maand, hoe je het doel verwacht te halen en wat voor belangrijke taken je hebt voor de komende weken.

IMG_1629

Wat ook heel leuk is aan deze planner is dat er gelijk tips in staan om beter te plannen. Dit zijn dan ‘uitdagingen’, zoals ze worden genoemd.

IMG_1634

Het enige waar ik bij de planner even aan moest wennen is dat het niet in ‘logische’ volgorde achter mekaar zit. Het is niet zo dat je begint bij de vooruitblik en dat op de volgende bladzijde meteen de maandplanner zit, daarna de weekplanner enz.

De planner heeft eerst de maandplanningen met de uitdagingen, vooruitblik en de maandevaluaties.

IMG_1627IMG_1630

Hierna krijg je heel wat bladzijdes met de weekevaluaties. Hierin kan je elke week even voor jezelf evalueren wat er goed ging en of je al een stapje dichterbij je doel bent gekomen.

IMG_1631

En na de weekevaluaties krijg je dan je weekplanners.

IMG_1610En dit is uiteindelijk de reden dat ik voor deze planner ben gegaan. Ik plan namelijk het liefst per uur. Zo kan ik precies zien hoeveel uur ik voor iets anders over houd en hoelang ik ergens precies mee bezig denk te zijn. Soms dan heb ik namelijk nog veel te doen en dan klinkt het alsof ik hier de hele dag mee bezig ga zijn. Als ik dit uiteindelijk dan indeel in bepaalde uren, dan zie ik zo dat het uiteindelijk allemaal wel mee valt en ik zelfs tijd overhoud voor andere dingen! Dit was een van de weinige planners waarbij je dus echt per uur kan plannen. Je kan je uren van 7.00-22.00 inplannen!

Ik ben tot nu toe heel blij met de planner en heb hem al een aantal weken in gebruik. Ik merk dat ik mijzelf nu makkelijk ergens toe zet om iets te gaan doen en ook meer dingen af krijg.

Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden om te lezen! Wat vind jij van deze planner? Plan je liever per uur of maakt het je niet zoveel uit?

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs en reviews!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *