Denemarken,  Lifestyle,  Personal,  Travel

Travel | Denemarken

Hoi allemaal,
Zoals jullie weten zijn wij een aantal weken geleden naar Denemarken op vakantie geweest! De vlogs hierover komen ook nog steeds online op mijn youtubekanaal, maar het leek mij leuk om even de leukste dingen in dit artikel op een rijtje te zetten en er meer over te vertellen! 
Processed with VSCO with c1 preset

Accommodatie | Dayz Sea West

Het huisje waar wij in zaten zat op het Landal park; Dayz Sea West. Het park heette dus zelf geen Landal, maar valt daar wel onder.
Dit park bevind zich in west-jutland, in Nørre Nebel. Dayz Sea West is een 3-sterren vakantiepark en wij hebben het hier prima naar ons zin gehad. Het park heeft van zichzelf een tropisch zwemparadijs en een restaurant. Ook kan je er bowlen en heeft het een speelhal.
Er is gratis wifi, die het heel goed deed en om je huisje binnen te komen had je geen sleutel nodig. Je kwam namelijk binnen door middel van een cijfercode. Dit was in het begin een beetje apart, maar uiteindelijk wisten wij de code uit ons hoofd en wende het snel.


Danmarks Flymuseum

Als je het leuk vind om musea te bezoeken, dan is er het Danmarks Flymuseum, in Skjern. Dit was een museum met heel veel verschillende vliegtuigen door de jaren heen. Ook voertuigen en helicopters die bijvoorbeeld ook in de oorlog zijn gebruikt. Heel interessant!


D8946F29-2BFE-4C93-93FC-3A9AC70C577C

Legoland

Natuurlijk gingen wij naar Legoland! Wij hadden kaartjes gekocht die 2 dagen geldig waren. Wij zijn dus op Zaterdag en Maandag geweest. Legoland is niet elke dag open, in ieder geval niet in de tijd dat wij er waren. Wil je in je vakantie in Denemarken dus naar Legoland, neem zeker even een kijkje op de website voor de openingsdagen+tijden.
Het park is best groot, heeft leuke attracties en echt (bijna) alles is van Lego gemaakt! Heel gaaf om te zien! Je kunt er Nederland in Lego vinden, wat er echt heel leuk uit ziet. Ook de treintjes die ze erin gezet hebben, rijden echt. Dat stuk is een beetje vergelijkbaar met Madurodam, maar dan is alles van Lego, haha.

Ook kon je er bij de restaurantjes heerlijk eten! De eerste keer hadden we een hotdog als lunch en aten we ’s avonds bij een burger restaurant, maar de 2e keer aten we bij een lekkere pizzeria!


D5566683-351E-4107-9884-07145F9839F6

Kopenhagen

Hoewel het 3 uur rijden was van waar wij zaten, moesten en zouden wij naar Kopenhagen gaan. Wat een mooie en interessante stad is dit! We hebben hier zoveel gezien, en nog hebben we niet alles gezien, haha. We komen hier dus zeker nog een keertje terug! Hier wat tips voor in Kopenhagen.

Amalienborg

Dit is de residentie van de Deense vorstin  Margrethe II van Denemarken en haar twee zonen Frederik en Joachim met hun families.
Dit is een heel groot plein, waar zelfs ook paleiswachters staan. Toen wij hier stonden, was toevallig ook de wisseling van de wacht. Wat ook heel gaaf was om te zien!

Nyhavn

Nyhavn is een haven in Kopenhagen. Dit staat meer bekend om de leuke gekleurde huisjes. Aan de haven zijn veel restaurantjes en bars te vinden. Hier hebben wij uiteindelijk ook wat gegeten bij Barock.

Ook heb ik daar nog foto’s gemaakt van de gekleurde huisjes. Nyhavn overdag en Nyhavn in de avond.

Frederikskerk

Als je ervan houd kerken te bezoeken is de Frederikskerk ook een mooie. Als je hier naar binnen loopt moet je wel echt stil zijn, hier vragen ze echt om. Heel mooi.

Verder hebben we echt super veel gezien, haha. Kijk daarvoor zeker even uit naar de vlog van die dag!


D5F6E83B-973E-46F6-B6F6-F4BC9397234A

Sneglehuset, Sea war Museum & Jyllandsakvariet

In Thyboron zijn we ook een hele dag geweest. We zijn daar als eerste naar dit schelpenhuisje geweest. Hier kon je ook naar binnen waar je dan verschillende soorten schelpen kon bekijken.

Hierna hebben we nog het Sea war Museum bezocht, waar je met een koptelefoon op allemaal dingen kon bekijken en kon luisteren naar de geschiedenis ervan. Dit ging dan over de 1e wereldoorlog.
Hier tegenover zit nog het Jyllandsakvariet. Dit is een, niet heel groot, aquarium. Hier zitten vissen, kreeften enz. Ook wel leuk om even te bezoeken, mits je er niet ver vandaan zit. Het is het niet echt waard om er een heel stuk voor te rijden, haha.
IMG_2408
Dit waren een aantal van de dingen die wij in onze vakantie gedaan hebben. Kijk de vlogs die online komen om nog meer te zien.
Ik hoop dat jullie dit een leuk artikel vonden! Willen jullie ook een keer naar Denemarken? Of ben je er misschien al geweest?
-X0X0-
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *