Lifestyle,  Personal

(extra lange) Weekhighlights #7 | 10 cm van mijn haar! / meedoen aan plastic vrij challenge?

Helaas is het alweer een tijdje geleden dat ik echt een weekhighlights heb gemaakt. Dit kwam ook omdat ik opzich niet heel veel had gedaan, maar ook omdat ik vervolgens niet echt tijd had om de weekhighlights te schrijven! Ik hoop er weer meer tijd voor vrij te kunnen maken, want ik vind het zeker wel leuk om over mijn week te vertellen en ik merk dat jullie het ook leuk vinden om erover te lezen!

Even een paar weekjes terug..

Toch heb ik ook wel weer wat nieuwe dingen gegeten en gedaan de afgelopen weken, dus ik vertel daar toch even kort over.

week 23

In deze week hebben we echt veel lekkere dingen gegeten!

Op Vrijdag 8 juni aten we dit bij Bik Frietwerk

IMG_0669

Dit was echt zo lekker! Met Jalapeno pepers en cheddar kaas! En dit deden we gewoon na werk, haha.

Zondag 10 Juni gingen we op de scooter naar Den Haag omdat mijn vriend ook graag wilde dat ik een keer een Bara at. Dit had ik nog nooit gegeten en dit klonk wel erg lekker!

We hadden een Bara met kip kerrie en ik vond het echt heel erg lekker! Dit ga ik zeker vaker eten, haha.

Deze week was echt een vreetweek, want diezelfde dag gingen we bij een vriend op bezoek die nog niet zolang zijn eigen huisje heeft. ’s Avonds zijn we toen gaan eten bij Sumo!

Week 24

Deze week had ik op Woensdag 13 Juni weer lekker een massage en was op Vrijdag mijn schoonvader jarig! Op deze dag moest ik eerst gewoon ’s ochtends werken, en op werk kreeg ik ook te horen dat ons neefje was geboren! Voortaan dus een dubbele feestdag, haha.

Mijn schoonmoeder had een gerecht gemaakt wat we al heel lang niet meer gegeten hadden, maar ook oh zo lekker is, namelijk Soto! Een soort soep die je eet met rijst, aardappeltjes, kip, ei en zo veel meer, haha. En ik had 3 van dit soort borden gegeten! Whoops =D

IMG_0724

Zaterdag 16 Juni waren we weer naar Duitsland geweest, want ons drinken begon op te raken en dat betekend een tripje naar het goedkope Duitsland!

IMG_0713

In Duitsland hadden we een soort ‘kaasfondue uit de oven’ gehaald, dus dit besloten we Zondag 17 Juni gelijk uit te proberen!

En het was zeker geslaagd! Het rook niet heel lekker in het begin, maar toen het eenmaal uit de oven kwam, was het wel heel lekker!

Ook was het deze zondag vaderdag en dus gingen we weer naar mijn schoonouders om daar nogmaals Soto te eten! Mijn ouders genieten op het moment lekker van hun vakantie dus die waren er niet om naar toe te gaan.

En nu de weekhighlights van afgelopen week

Deze hele week heb ik ook weer gewerkt. Donderdag 21 Juni was ik wel vrij, maar moest ik voor een uurtje werkoverleg even op en neer. Wel ben ik in de ochtend naar de kapper geweest en heb daar een heel stuk van mijn haar laten halen! Het is nog steeds lang, maar ik was de droge, beschadigde puntjes zo zat dat er ong. 10 cm vanaf is gegaan. Ook vond ik het wel echt te lang worden en er zat helemaal geen model meer in, waardoor ik er gewoon niet blij mee was.

Dit is voordat ik naar de kapper ging:

En dit erna!

De onderkant is nu tenminste weer lekker gezond en ik heb het in laagjes laten knippen, waardoor er nu ook weer meer model in zit.

Zaterdag en Zondag hadden we een vriendin op bezoek die ook bleef slapen. We zijn ’s avonds lekker wat gaan eten bij Café de halve maan in Rijswijk (sorry voor al de food spam, haha)

Het was in ieder geval heel gezellig en we keken daarna thuis nog ‘Riphagen’ & ‘Boss Baby’ en dronken we lekker wat drankjes, haha.

Ook iets heel anders. Ik heb mij namelijk, dankzij dit artikel van Minimalist Dutchie, mij opgegeven voor de challenge om in Juli mee te doen aan een plastic vrije maand. Via plasticfreejuly.org heb ik mij geregistreerd en je kan dan vervolgens aangegeven of je aan aantal dingen (rietjes, tasjes, flesjes) wilt vermijden of volledig plastic vrij wilt gaan. Ik heb gekozen om een aantal dingen te vermijden.

Tasjes is voor mij zowieso niet heel moeilijk omdat ik altijd wel een vouwbaar tasje in mijn tas heb. Ik koop dus bijna nooit een plastic tasje. Ook heb ik een hele mooie stalen dopper gekocht van 800 ml, die ik meteen in gebruik heb genomen en waar ik echt heel blij mee ben! Het scheelt ook nog eens een hoop geld omdat je niet steeds flesjes koopt!

IMG_0723

Ook was ik op zoek naar van die ‘groente netjes’. Als je namelijk boodschappen doet, doe je je losse groenten (bijna) altijd in zo’n plastic zakje. Toen we in Duitsland waren liepen we toevallig tegen dit soort tasjes aan en heb ik ze uiteraard gelijk meegenomen!

Zo heb ik mij in ieder geval al een beetje voorbereid op deze challenge en ik ben benieuwd hoe ik het zal ervaren!

Ik hoop dat jullie het weer een leuk weekoverzicht vonden en ik hoop hier weer meer tijd in te kunnen steken. Ook zijn we, as we speak, onderweg naar Ameland waar we lekker een aantal dagen zullen verblijven! Dus daar komt ook zeker een artikel over! Ik zal ook proberen meer in mijn instagram stories te plaatsen, dus volg mij ook zeker op instagram als je dat al niet deed!

Zijn jullie weleens op Ameland geweest? Tips zijn altijd welkom =D

Liefs,

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! 

 

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *