Food

Recept | Zelf knoflookbroodjes maken!

Laatst kon je in mijn week highlights lezen dat we zelf knoflookbroodjes hadden gemaakt en ik dacht, laat ik dit recept gewoon met jullie delen! Het is echt super makkelijk en je hebt niet veel nodig!

Als wij op vakantie zijn in Spanje, eten we altijd knoflookbrood als voorgerecht. Dit is echt zo lekker en nu kunnen we dus, dankzij dit recept, knoflookbrood eten wanneer we willen!

Wat heb je nodig?

  • Wat sneetjes (zelfgemaakt) brood
  • 1 of 2 teentjes knoflook, geperst. (gesneden kan ook, maar dan heb je wat grotere stukjes)
  • Italiaanse kruiden
  • Oregano
  • Zout & Peper
  • Olijfolie (extra vierge)

Hoe maak je het?

Maak in een apart pannetje een mengsel van de olijfolie, kruiden en de knoflook. Het mag wel flink wat olijfolie en kruiden zijn. Je kan het redelijk op gevoel doen. De hoeveelheid olie die je nodig hebt ligt ook aan de hoeveelheid sneetjes brood je gebruikt.

Dit mengsel zet je op het vuur, zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen en in de olijfolie kunnen trekken.

Vervolgens zet je een andere pan op het vuur en laat je deze warm worden. Je hoeft hier niet perse olie in de toen, aangezien je olie zometeen op het broodje zit.

Dan leg je eerst de ene kant van een sneetje brood in het olie mengsel en dan de andere kant. Wat je ook kunt doen is een speciaal kwastje gebruiken om de olie op het broodje te smeren. Dan leg je het broodje in je hete pan. De broodjes zijn redelijk snel klaar, ik denk  zo’n 1 a 2 minuten per kant.

En dan zijn je broodjes alweer klaar!

Eet smakelijk!

Liefs,

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *