Food

Aardappeltjes uit de oven

Dit keer eigenlijk een super simpel recept, het is eigenlijk niet eens een recept te noemen, maar wat ik wel leuk vond om even met jullie te delen! Het zijn aardappeltjes uit de oven met knoflook.

Wat heb je nodig?

  • Aardappelschijfjes (kan ook normale aardappels, dan moet je ze nog eventjes zelf in plakjes snijden)
  • Flink wat knoflookpoeder of 3 teentjes knoflook
  • Zout & Peper
  • Scheut olie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de aardappelschijfjes in een kom. Doe hierbij de scheut olie en meng het even door elkaar.

Olie

Dan ga je de aardappeltjes kruiden. Ik gebruik altijd zelf redelijk wat knoflook, peper en zout. Meestal ga ik dus gewoon op gevoel af. Dit zal zo’n 2 tl. zout en peper zijn en 4 tl. knoflookpoeder (tenzij je voor teentjes gaat, hou dan het bovenstaande aan)

peper,zout knoflook

Als je dit hebt gedaan, verdeel je de aardappeltjes op een bakplaat met bakpapier en zet je hem in het midden van de oven voor 20 minuten. Kijk na 10 minuten eventjes en probeer de aardappeltjes dan een beetje om te draaien, zodat ze niet verbranden.

In de oven

Meestal zijn ze na 20 minuten goed, maar mocht je ze iets bruiner willen hebben of knapperiger, kan je ze best nog iets langer erin laten zitten. Wel steeds even controleren en omdraaien als je dat doet.

Hierna zijn ze klaar! Serveer het lekker met een stuk vlees en wat groenten naar keuze. Wij eten het meestal met sperzieboontjes en een schnitzel.

klaar!

Enjoy!

-X0X0-

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op mijn facebookpagina volgen!

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *