Food,  Personal

(Familie)Recept | Nasi Goreng

Hoi allemaal!
Vandaag een heerlijk recept voor jullie! Dit is Nasi Goreng, op de manier hoe ik hem van mijn schoonvader heb geleerd! Het is dus een echt Indisch familierecept! Ik maak dit gerecht dan ook eigenlijk altijd samen met mijn vriend. =D
Wij maken hiervan altijd een hele grote hoeveelheid, waarmee wij wel een aantal dagen vooruit kunnen, wat ik dan invries. wees dus niet bang om dit recept te halveren, haha.

Ingrediënten

 • Surinaamse rijst (1 kop p.p) | ik doe zelf altijd een stuk of 6/7 kopjes
 • 3 stuks Kipfilet
 • 150 gr. gesnipperde ui (ik haal meestal zo’n voorgesneden pakje, en je gebruikt de helft hiervan)
 • Bosje lente ui
 • Bakje selderij
 • 3 El Sambal Badjak
 • Ketjap kakatiga
 • Eieren (ong. 4 stuks)
 • Zout
 • Peper
 • Knoflookpoeder
 • Groot stuk boter (blue band)

Begin als eerste door alles te snijden. Snij de kipfilet in kleine stukjes, de lente ui en de selderij. Zet ondertussen de rijst op om te koken.
Nu ga je de kip alvast kruiden. Ik doe dit altijd op gevoel, en dat is altijd wel redelijk wat. Je hoeft ook niet teveel te doen, je kan altijd nog wat toevoegen. Je kruid de kip met het zout, peper en de knoflookpoeder.
IMG_2144
Zet nu een wokpan/wadjang op het vuur. Neem een flink stuk van je boter. Mag zeker wel de helft van je stuk boter, en laat dit smelten.
IMG_2151
Zodra de boter gesmolten is, voeg je hier 3 flinke eetlepels sambal badjak aan toe.
Wat je nu aan het maken bent, heet de Boemboe. 
Voeg daaraan de helft van de lente ui en de ui toe. Dit schep je even erdoor heen en dan voeg je de rest van de lente ui en de kip toe. Laat de kip gaar koken, wel steeds even omscheppen.

Voeg naar smaak dan nog wat zout, peper en knoflookpoeder toe. Voeg ook wat ketjap toe, ongeveer een eetlepel, maar zoals ik net al aangaf, doe ik dit meestal op gevoel. Je kan altijd nog wat toevoegen. Proeven, proeven en proeven is hier zo belangrijk, haha.
Dan is je Boemboe klaar!
IMG_2154
Als het goed is, is de rijst nu ook klaar en kan je deze beetje bij beetje gaan toevoegen aan je Boemboe. Wat wij altijd doen, omdat we zoveel maken, is even de helft van de Boemboe overscheppen in een schaaltje, zodat je in 2 delen kan gaan werken. Anders word je pan namelijk veel te vol en kan je uiteindelijk je rijst er niet meer goed doorheen scheppen.
Voeg ongeveer 2 á 3 grote lepels rijst door de Boemboe. Schep dit goed door. Je schept het eigenlijk steeds net zolang door, tot je geen witte rijstkorrels meer ziet. Dan voeg je weer 2 á 3 lepels erdoor en dit schep je weer door. Dit doe je net zolang, tot je rijst geen kleur meer opneemt. Blijf af en toe ook weer proeven, en voeg eventueel nog wat ketjap en kruiden toe naar smaak.
IMG_2155
Zo komt het er dan uiteindelijk uit te zien!
Had je een helft apart gezet? Schep dan de Nasi Goreng die klaar is in een aparte schaal en doe hetzelfde met de andere helft van de Boemboe.
Om het gerecht af te maken, roerbak je nog wat eieren.

Dit voeg je, samen met de selderij, toe aan de Nasi Goreng.
IMG_2161
Zelf bakken wij nog altijd een eitje erbij, zodat het hele geheel er uiteindelijk zo uitziet:
IMG_2163
Heerlijk! Door het schrijven van dit artikel krijg ik er gewoon weer trek in, haha!
Enjoy! En ik zou het leuk vinden als je mij laat weten als je het gemaakt hebt!
-X0X0-
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen! 

7 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *