Beauty,  Reviews

Etos | Journey of Beauty

Als Etos Ambassador ontving ik vorige maand weer een leuke, uitgebreide box met de nieuwe ‘Journey of Beauty’ producten. Dit is een nieuwe, mooi en luxe verzorgingslijn van Etos.
De Journey of Beauty lijn bestaat uit bad, douche, hand en bodyproducten met verschillende geuren. De producten die ik heb getest zijn:

  • Hawaiian Guava & Pineapple | Shower jelly
  • African Marula oil & Baobab | Body oil
  • New Zealand Manuca honey & Beeswax | Body butter
  • Nepalese white tea & rice | Foaming scrub

Eerste indruk

Het eerste wat mij opvalt zijn de leuke verpakkingen. Dit is zeker iets wat je iemand cadeau kan doen, of wat gewoon heel mooi staat in je badkamer. Iedere lijn heeft ook zo zijn eigen kleur.
Ook ben ik iemand die al snel naar de ingrediëntenlijst kijkt van producten die ik op mijn lichaam smeer en ik kan zeggen dat ik zeer verbaast was toen ik zag dat er in geen van deze producten ‘slechte’ alcoholen zaten. Alleen in de body oil zit een alcohol soort, maar dit is echt het laatste product, wat het verwaarloosbaar maakt. Helaas zit er daarentegen dan wel weer parfum in de producten, maar daar kijk ik dan maar even doorheen. De slechte alcoholen die vaak in producten zitten kunnen je huid alleen maar meer uitdrogen en het feit dat dat al niet in de producten zit, maakt mij blij!
IMG_3058

Nepalese White tea & Rice Foaming Scrub | 50 ml | € 3,49

”Etos reist voor jou de hele wereld over om inspiratie op te doen voor unieke en hoogwaardige ingrediënten speciaal voor jou huid. Ga met ons mee op wereldreis en raak geïnspireerd door het spirituele en authentieke Nepal”

”Deze mild schuimende scrub bevat heerlijk geurende extracten van witte thee en rijst. Deze ingrediënten vinden hun oorsprong in Azië en worden geroemd om hun vitaliserende eigenschappen. De milde scrub verwijdert dode huidcellen voor een zijdezachte huid. De zacht-zoete geur kalmeert je geest en geeft een moment van pure ontspanning.”
IMG_3059
Deze scrub is inderdaad een hele fijne, milde scrub. Het maakt je huid zacht zonder dat deze een hele grove scrub bevat. De substantie is gelachtig en dit is in het begin even wennen, maar voelt op de huid heel lekker aan.
Ook de geur van deze lijn is heel fijn. Je ruikt wel het zoetige, maar heel licht. Ik hou zelf meestal wel van heel zoet, maar vind je dit niet lekker dan is deze lijn wellicht een goede.
Na gebruik van de scrub voelt mijn huid weer lekker zacht aan en krijg ik geen jeuk, ondanks de parfum in het product.
IMG_3062

Hawaiian Guava & Pineapple Shower jelly | 250 ml | € 3,29

”Etos reist voor jou de hele wereld over om inspiratie op te doen voor unieke en hoogwaardige ingrediënten speciaal voor jou huid. Ga met ons mee op wereldreis en raak geïnspireerd door het exotische en zonnige eiland Hawaii.”

”Deze verfrissende shower jelly is verrijkt met extracten van Guave en Ananas en bevat provitamine B5 en E. Deze zoetsappige vruchten geven huid een heerlijk frisse boost. Rise&Shine met de zacht schuimende shower jelly. Die een heerlijk frisse oppepper geeft voor onder de douche en je huid laat stralen. Ervaar een tropische beleving door de zoete exotische geur.”
IMG_3063
Dit is denk ik wel mijn favoriete product van allemaal! Niet alleen de geur is precies mijn geur, maar ook is de gelachtige vorm heel lekker om je mee te douchen. Wel is de substantie zo dik dat ik wel wat moeite had om er product uit te krijgen. Ik kan mij voorstellen dat dit nog moeilijker word als de fles bijna leeg is.
Ook staat er dan heel leuk dat er Provitamine B5 en E in zitten maar deze zijn redelijk verwaarloosbaar. De Vitamine E -Tocopherol- staat namelijk redelijk onderin de lijst. De Provitamine B5 -Panthenol- staat wel wat hoger namelijk in het midden van de lijst.
Verder is dit gewoon een heel fijn doucheproduct. De geur is echt heerlijk zoet en je ruikt heel goed de ananas terug.
IMG_3060

African Marula oil & Baobab Body oil | 150 ml | € 4,49

”Etos reist voor jou de hele wereld over om inspiratie op te doen voor unieke en hoogwaardige ingrediënten speciaal voor jou huid. Ga met ons mee op wereldreis en raak geïnspireerd door het warme en kleurrijke Afrika”

”Dee rijke body oil is verrijkt met Marula olie en Baobab olie. Deze oliën vinden hun oorsprong in Afrika en staan bekend om hun weldadig voedende en verzachtende werking. De heerlijk geurende body oil wordt snel door de huid opgenomen en voelt niet vet aan. Voedt de huid intensief voor een zijdezacht resultaat. Door de warm-zoete geur waan je je in het zonnige Afrika.”
IMG_3061
Ook dit product vind ik heel fijn! De olie voelt fijn op mijn huid, irriteert niet, ondanks de parfum en mijn huid voelde gelijk minder droog aan. Ook de geur is heel lekker. Niet te sterk, maar toch ruik je een heerlijke geur. Ik kan alleen niet echt goed plaatsen waar het precies naar ruikt. Ook trekt dit product lekker snel in.
Het enige minpuntje wat ik heb is de verpakking waar het in zit. Het is namelijk een spray en ik vind dit toch zo vervelend opbrengen! Begrijp het niet verkeerd, hij sprayt goed op mijn huid en met de spray zelf is ook verder niks mis, maar de badkamervloer was ook gelijk super glad! Van mij had dit product nog fijner geweest in een normaal flesje. Je kan het wel natuurlijk eerst in je handen sprayen en dan op je lichaam aanbrengen, maar dit duurt naar mijn idee toch wat langer.
IMG_3055

New Zealand Manuca honey & Beeswax Body butter | 250 ml | € 4,99

”Etos reist voor jou de wereld over om inspiratie op te doen voor unieke en hoogwaardige ingrediënten speciaal voor jou huid.  Ga met ons mee op wereldreis en raak geïnspireerd door de ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland.”

”Deze verzorgende body butter bevat bijenwas en manuka honing. Deze Nieuw-Zeelandse honing wordt geprezen om haar beschermende eigenschappen. De intensief verzorgende body butter zorgt voor optimale hydratatie en voedt de zeer droge huid. Ervaar de puurheid van de natuur met de zachte geur van honing.”
IMG_3056
Normaal vind ik producten waar honing in zit nooit zo lekker ruiken. Het heeft meestal iets chemisch. Dit ruik ik totaal niet terug in deze body butter. Hij ruikt heel fijn en ook totaal niet te sterk.
De body butter zelf is echt heel dik. Dikker dan ik verwachtte eigenlijk. Ik vind het niet vervelend, maar zelfs lekker. Je hebt tenminste het gevoel dat je echt wat opsmeert. Je zou denken dat dit dan moeilijk smeren is, maar dat is het gelukkig ook weer niet. Wel heb je hierdoor iets meer product nodig dan je in eerste instantie zou denken.
Het is een fijne body butter om te gebruiken, hij trekt heel snel in en is dus niet vet. Wel heb ik hierdoor het gevoel dat hij niet zo goed hydrateert als dat je zou verwachten van een body butter. Mijn huid voelt na gebruik lekker zacht aan.
Dit zijn allemaal zeker producten die de moeite waard zijn om te kopen. De verpakking is mooi en de producten prima voor de prijs!
-X0X0-
Deze review is in samenwerking met Etos, waarvan ik Social Ambassador ben. wil je meer hierover weten klik hier.
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *