Lifestyle,  Nederland,  Personal,  Travel

Weekendje Weg | Landal de Lommerbergen

Vrijdag 23 Februari stapte wij weer eens de auto in om lekker een paar dagen naar Limburg te gaan. Maandag zouden we dan weer terug gaan naar huis.

Vrijdag 23 Februari | De heenreis

Vandaag in de ochtend hadden we lekker rustig aan gedaan. We aten lekker gehaktballen en aardappelgratin als ontbijt, haha. Daarna hebben we onze spulletjes ingepakt en onszelf klaargemaakt. Rond 12 uur waren we klaar en gingen we onze spullen in de auto zetten, de lege flessen uit de garage halen, die we weer in konden leveren in Duitsland, tanken en de banden oppompen. Toen konden we eindelijk gaan en ja hoor, nog geen 5 km de snelweg op en we zaten al helemaal vast in de file. Bleek er een storing te zijn van de tunnel op de A4..Met een uur vertraging waren we uiteindelijk aangekomen bij Landal de Lommerbergen. We hadden huisje 673. Eerst dachten we nog dat we echt heel ver van de parkeerplaats af zaten omdat we zo lang moesten rijden, maar uiteindelijk bleek dat gewoon te komen omdat je maar 1 richting mocht oprijden. Met ons huisje zaten we letterlijk aan de andere kant van de receptie en de parkeerplaats! Lekker dichtbij dus, haha.


Nadat we nog even onze ouders op de hoogte hadden gebracht, zijn we gaan eten bij het plaza van het park, bij steaks&burgers. Daar hadden we lekkere nachos en een steak!Daarna zaten we echt helemaal vol en zijn we terug naar het huisje gegaan. Omdat we een bad hadden wilden we eigenlijk nog in bad gaan, maar we waren zo moe, dat we maar zijn gaan slapen.

Zaterdag 24 Februari | Keulen

Heerlijk uitgerust werden we wakker vandaag! We hadden wel 10 uur geslapen! Dan hadden we het echt nodig, haha. We gingen namelijk best vroeg slapen, om half 10 al, en werden half 8 pas weer wakker.
We hebben lekker ontbeten en gingen daarna lekker douchen en onszelf klaarmaken. Rond half 11 uur gingen we rijden richting Keulen. Het was ongeveer 1 uur en 5 minuten rijden en na zo’n 15 minuten rijden waren we al in Duitsland, dus we konden de rest lekker doorrijden, haha.

In Keulen aangekomen zijn we naar de Dom gelopen. Wat is dat een mega groot gebouw, zeg! Wel echt heel mooi. We zijn er nog even binnen geweest, waar het ook heel mooi was. Ook hebben we weer 2 kaarsjes gebrandt, dit doen we eigenlijk altijd als we in een kerk zijn.
Omdat we ‘s avonds weer veel zouden eten wilde we niet echt lunchen, dus toen we een bakkerij tegen kwamen met ‘berliner bollen’ 2 voor €1,- lieten we die kans niet voorbij gaan. Uiteindelijk hadden we ieder 2 berliner bollen gegeten.
We hebben verder bij de Lush een bathbomb gekocht, thuis hebben we geen bad, dus het was nu een goede excuus om dit te kopen.
We hadden besloten om, heel spannend, met het openbaar vervoer naar het restaurant te gaan. We gingen namelijk naar ‘Arizona Restaurant‘ en daarvan hadden we gelezen dat je er niet makkelijk kon parkeren. Aangezien wij het liefst altijd zelf altijd met de auto gaan, was dit dus wel even spannend. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allemaal handige apps, zoals ‘citymapper‘ en dus wisten we al snel welke tram we moesten hebben.
Bij het restaurant namen we een lekkere cocktail, Dennis had een drivers cocktail genaamd Kiss Me en ik had een Long Island ice tea.


Als voorgerecht had ik stuffed mushrooms en Dennis een tomatensoep. Beide hadden we daarna een burger, Dennis namelijk een Triple Chili Cheese burger en ik een Texas burger!

Het was alweer ong. 7 uur toen we teruggingen met de tram naar het centrum. Daar gingen we toch nog even de Primark in, waar ik nog wat dingentjes kocht. Dichtbij de Primark zat ook een starbucks en we konden het niet laten om daar even wat drinken te halen, want we hadden ook best dorst gekregen. We hadden een Peach green tea lemonade en een Mango black tea lemonade. Deze waren beide erg lekker!
In het huisje zijn we nog in bad geweest met de lush bathbomb en daarna zijn we lekker gaan slapen!
IMG_0184

Zondag 25 Februari | Op visite & Monschau

Vandaag waren we ook weer lekker op tijd wakker, hebben we ontbeten en onszelf klaargemaakt. We hadden om 11 uur namelijk afgesproken bij een oud collega van Dennis. We waren alleen iets te laat weggegaan dus rond half 12 kwamen we aan.
Daar hebben we een rondleiding gekregen door hun nieuwe huis en hebben we een lekkere Limburgse vlaai gegeten. Daarna kregen we ook nog een gebakken broodje!
Omdat we ook nog naar Monschau wilden, waren we niet heel laat weggegaan. Het was nog zo’n 40 minuten rijden naar Monschau.
Daar aangekomen hadden we al wel snel een plekje gevonden om te parkeren, maar daar moest je een parkeerkaartje neerleggen. Allebei hadden wij geen losgeld, onze pasjes pakte het apparaat niet en het nummer wat je anders eventueel nog kon smsen deed het ook niet. Net op tijd waren er hele aardige Duitsers die ons hun kaartje gaven. Zij gingen namelijk weg en het kaartje was nog een uur geldig! Dat was geluk! Konden we toch nog even Monschau bekijken zonder moeilijk te doen.
IMG_0179
In Monschau had het gesneeuwd (!) dus het was echt super koud, namelijk -4! Ook het filmen ging steeds moeilijker haha en we waren zowat bevroren. Gelukkig waren er een aantal restaurantjes en op een bordje zagen we warme chocolademelk staan met slagroom. Hier gingen we dus ook even naar binnen en hadden gelukkig nog tijd om een lekkere warme chocolademelk met slagroom te drinken. Ook moesten we nog even naar het toilet en konden we dat ook nog doen.
Daarna gingen we weer de weg op om te eten! Naar het tweede restaurant wat op ons lijstje stond, namelijk Miss Pepper. En dus gingen we weer terug naar Keulen!
Hier hebben we ook heerlijk gegeten en ondanks dat het helemaal vol zat, kregen we het eten echt super snel!
Als voorgerecht had ik mozzarella cheese balls en Dennis had Knoflookbrood.

Als drinken hadden we allebei een zelfgemaakte Ice tea. Dennis in perzik smaak en ik cranberry.


Als hoofdgerecht had Dennis weer een burger en ik had een schnizel! Het was echt zo lekker maar we knalde bijna uit elkaar omdat we zo vol zaten! Thuis zijn we nog in bad gegaan en toen was de laatste dag ook alweer voorbij!

Maandag 26 Februari

Vandaag was het alweer onze laatste dag! We hadden nog niks ingepakt, dus toen we wakker werden hebben we even ontbeten en onze spulletjes ingepakt.
Om half 11 moesten we uitcheckt zijn en mooi op tijd waren we ook klaar en konden we weer de auto in. We gingen nog niet direct naar huis, want we wilden nog even wat boodschappen doen in Duitsland en de lege flessen inleveren. We gingen dus weer naar Keulen! We hadden beter een huisje kunnen zoeken in Duitsland geloof ik, haha.
We deden onze boodschappen bij de Edeka en haalde nog eventjes wat dingen bij de DM en waren toen klaar om nog even te lunchen! We besloten weer naar ‘Miss Pepper’ te gaan!
IMG_0219
Daar hadden we weer een lekkere Ice Tea en Dennis nam een burger en ik nam weer de schnitzel. Helemaal vol stapte we de auto in en kon de reis naar huis echt beginnen.


Vanuit het restaurant was het nog iets van 3 uur rijden en in Duitsland konden we nog redelijk doorrijden, maar omdat we later waren weggegaan, kwamen we net met de spits weer in Nederland aan.
Het was een geslaagd weekendje weg en weten nu ook dat we nog zeker een keer naar Keulen terug willen, want daar hebben we nog lang niet alles gezien!
Ik heb dit weekendje ook nog gefilmd, het filmpje daarvan kan je hier bekijken:

-X0X0-
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs!
 

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *