Beauty,  Reviews

Botanical Boost | Rosemary & Fig

Hoi allemaal!
De Botanical Boost van Etos heeft speciaal voor dit seizoen weer een nieuwe lijn ontwikkeld, namelijk de Botanical Boost Rosemary & Fig. Deze limited editie is ontwikkeld om je droge huid te beschermen tijdens de koudere dagen!
Ik hou zelf persoonlijk heel erg van de geur van rozemarijn, dus ik was zeer benieuwd naar deze producten. De verpakking ziet er in ieder geval weer top uit! Alleen daarvoor zou ik het al kopen, haha. Ook voor deze lijn is er weer samengewerkt met de Hortus Botanicus, wat betekend dat het plantenextracten van hoogwaardige kwaliteit bevat.
De Botanical Boost Rosemary & Fig collectie bestaat uit de volgende producten:

 • Shower foam
 • Handcréme
 • Geurkaars
 • Massageolie
 • Bodycréme
 • Bruisballen voor in bad
 • Geurstokjes

De producten die ik ga reviewen zijn:

 • Shower foam
 • Handcréme
 • Geurkaars
 • Massageolie
 • Bodycréme

*De bruisballen had ik ook ontvangen, maar helaas heb ik geen bad en kon ik ze daardoor niet (goed) voor jullie testen.

De geur

”Rozemarijn (Rosmarinus Officinalis, dauw van de zee) is een heerlijk aromatisch kruid. Rozemarijn is omwille van zijn intense geur bekend om zijn verkwikkende werking. De vijg is een vrucht van de vijgenboom (Ficus Carica) met een zoete, warme geur. De vijg staat bekend om zijn voedende werking. Ideaal voor de droge winterhuid.”

De geur van alle producten is heerlijk! Hoewel ik net benoemde dat ik erg hou van de geur van rozemarijn, vind ik deze niet echt terug in de producten. Dat vind ik zelf jammer, maar stel dat je niet van de geur van rozemarijn houd, kun je deze producten gerust gebruiken. De geur verder is lekker zoetig.
IMG_2389

Showerfoam | 200ml | € 4,99

”Luxe douche foam voor een aromatische en verkwikkende reiniging”

Als eerste stapte ik met dit product onder de douche. Uit deze fles komt een heerlijke dikke mousse. Precies wat ik zou verwachten als ik het woord ‘shower foam’ zie. Ik vind het altijd heerlijk om mij hiermee in te zepen. Je huid voelt gelijk heel zacht aan. Ook nog na het douchen, na het afdrogen, ruik ik de geur nog steeds op mijn huid.
IMG_2437
Helaas zit er ook wel wat parfum in dit product. Nu moet ik wel zeggen dat ik zelf geen last heb van jeuk bij dit product. Maar wil je liever iets zonder parfum, of heb je een extreem gevoelige huid, dan kun je deze producten denk ik beter overslaan.
IMG_2443

Geurkaars | 130 gr. | € 6,99

”Geurkaars Rosemary & Fig verspreidt een warme en intense geur aan de ruimte waar de kaars wordt gebruikt”

In de wintertijden vind ik het heel lekker om overal kaarsjes aan te hebben. Het geeft gezelligheid en sfeer. Geurkaarsen zijn dan een nog betere optie, omdat je huis/kamer dan ook gelijk lekker ruikt.
IMG_2399
Zowel de kaars zelf als de verpakking zien er echt super mooi uit. Waardoor je gelijk zo’n luxe gevoel krijgt.
IMG_2395
De kaars is misschien wel wat aan de prijzige kant, maar je doet hier echt heel lang mee. Ik heb hem al een aantal avonden gebrand, en nog steeds lijkt de kaars als nieuw, alsof er niks uit is. Zeker een heerlijk geurkaars voor in de wintertijd!
IMG_2386

Handcrème | 75 ml | € 3,49

”Verzorgende handcrème voor zachte en verzorgde handen”

Ook de handcrème uit deze lijn is heel fijn! De geur is net zoals bij de andere producten heerlijk. De substantie is ook lekker dik, wat ook nog eens fijn en goed uitsmeert. Mijn handen voelen gelijk heel zacht aan, zoals ze ook beloven op de verpakking.


Ik vind het belangrijk dat een handcrème snel intrekt. Gelukkig is dat ook bij deze handcrème het geval.
Wat ik wel merk bij deze crème, wat ik jammer vind, is dat ik vrijwel gelijk na het aanbrengen van het product jeuk krijg aan mijn handen. Bij de ingrediënten zie ik ook weer parfum staan. Hij staat niet eens zo hoog op de ingrediëntenlijst, maar toch heb ik er op een of andere manier last van. Gek dat ik dit bij de foam helemaal niet had. Misschien ligt het ook wel aan iets anders wat er bij de handcrème bij zit, maar het viel mij gewoon op dat ik dit kreeg elke keer na het aanbrengen van de crème. Hierdoor zou ik het product niet nog een keer kopen, wat ik echt super jammer vind, want het is echt een hele fijne, smeerbare crème en voor de prijs hoef je het niet te laten!
IMG_2391

Bodycrème | 200 ml | € 4,99

”Volromige, intensief voedende bodycrème voor een heerlijk zachte huid”

Ook dit product komt zijn belofte na. Het is een heerlijke romige, dikke substantie. Iets wat ik heel fijn vind aan een product als ik het op mijn lichaam smeer. De geur blijft ook goed hangen.


Weer een minpuntje bij dit product is de parfum die erin zit. En bij deze bodycrème zag ik dat deze benzyl alcohol bevat, wat de huid uitdroogt. Niet heel fijn in een crème die je huid hoort te voeden en juist tegen droogheid moet beschermen. Ondanks de parfum en alcohol heb ik ook bij dit product geen last van jeuk en vind ik het een fijne bodycrème, die mijn huid lekker zacht maakt.
IMG_2379

Massageolie | 150 ml | € 4,99

”Rijke massage olie voor een fluweelzacht gevoel en een hydraterende werking voor je huid”

Massageolie is een product wat ik niet heel vaak gebruik. Meestal als ik mijn vriend masseer of andersom, is het met een product wat ook echt warm word, wat ik persoonlijk ook een veel fijner gevoel vind.
De verpakking  is mooi doorzichtig, zodat je precies kan zien hoeveel product er nog in zit. Er zit ook nog een handige open/sluit knop op, zodat hij niet opeens in je tas kan gaan lekken of open kan gaan.
Ondanks dat ik niet snel massageolie gebruik, heb ik hem wel getest en ik vond het geen slechte massageolie, maar ook niet een hele goede. Hij maakt je huid inderdaad lekker zacht en werkt hydraterend, maar als massageolie trekt hij naar mijn idee iets te snel in, waardoor hij wel weer heel goed zou zijn als huidolie. De geur is ook bij dit product weer heerlijk.
Ik vind deze limited editie lijn van Botanical Boost een hele fijne lijn. Ook zou ik graag nog de geurstokjes kopen, deze kosten € 7,99.Etos-Rosemary-_-Fig-Scented-Sticks-E7_99
Hopelijk zijn jullie net zo enthousiast geworden over deze lijn als ik! Laat mij weten wat jullie van deze nieuwe lijn van Botanical Boost vinden? En welk product lijkt jullie het fijnst?
-X0X0-
Deze review is in samenwerking met Etos, waarvan ik Social Ambassador ben. wil je meer hierover weten klik hier.
Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen! 
 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *