Lifestyle,  Nederland,  Personal,  Travel

Travel – Zeeland

Hoi allemaal!

Begin van dit jaar zijn wij een weekje op  vakantie geweest in Zeeland. We zaten lekker in een Landal huisje! Ik vertel in dit artikel wat we zoal gedaan hebben en heb ik hopelijk weer wat leuke tips voor jullie! Ook heb ik onze vakantie toen gefilmd, dus die kan je ook nog bekijken!

Werkt het filmpje niet, klik dan hier!

Landal

Het resort waar wij zaten in Zeeland heette ‘Landal strand resort Nieuw-vliet bad’. Dit was een heel leuk park met een zwembad en een restaurant erbij, wat meestal wel is geloof ik bij een Landal park. Ook het eten in het restaurant was echt zo lekker! Wij hebben hier wel 3 keer gegeten!

IMG_0815

En wat foto’s van ons huisje!

 

Deltawerken

Toen wij naar onze bestemming reden, hebben wij een omweg gemaakt. Wij wilde namelijk langs alle deltawerken. 

De bekendste hiervan is denk ik wel ‘Neeltje Jans‘. Hier zijn wij verder niet binnen geweest omdat het volgens mij op die dag (Maandag) gesloten was in die tijd. Wel zijn we een stuk langs de andere deltawerken wezen lopen. In het filmpje zie je verder waar we precies allemaal langsgereden zijn.

Middelburg

Middelburg is echt een hele leuke stad om naartoe te gaan. Ook hier zijn we met een kleine omweg terecht gekomen, maar was het zeker waard! We hebben hier lekker gegeten en chocolademelk met slagroom gedronken bij Hotel Brasserie De Huifkar. Voor het eten wat we hadden zou je even het filmpje moeten bekijken (4.40) omdat ik er geen foto van heb gemaakt haha. We aten allebei een Foccacia, en deze was echt heerlijk!

IMG_0764

Van de chocolademelk met slagroom heb ik wel nog een foto van gemaakt! Al zie je van de chocolademelk niet zoveel door de hoeveelheid slagroom :-D!

Verder is Middelburg gewoon een hele leuke stad om doorheen te wandelen. Het einde van onze vakantie waren allebei onze ouders op bezoek gekomen en toen zijn we met z’n allen ook nog naar Middelburg geweest. Hier hebben we ergens lekker gezeten met een bak koffie. Ook namen wij een Zeeuwse Bolus! Ook hier heb ik geen foto van gemaakt (het is weer te zien in mijn filmpje op 34.38) maar het ziet er in ieder geval zo uit:

Afbeeldingsresultaat voor zeeuwse bolus
Plaatje komt van google, maar hoort bij een recept van OhMyFoodness

MuZEEum

In Vlissingen is een leuk museum genaamd, muZEEum. Je raad het misschien al, dit is een museum waar je meer te weten komt over Zeeland zelf. Over de zee en hoe die daar ontstaan is.

DSCN6320

Het is heel leuk en interessant om door dit museum te lopen. Zo zie je ook hoe Zeeland er vroeger uitzag en wat ze allemaal hebben gedaan om ervoor te zorgen dat Zeeland nu is zoals het is.

De entreeprijzen voor dit museum zijn:

Volwassen                  € 10,-
Kinderen 4-17 jaar   € 5,-

Bij het MuZEEum zat ook nog een klein restaurantje. Hier hebben wij lekker maar simpel geluncht.

IMG_0790

In Vlissingen zit ook nog de Reptielenzoo Iguana, Dit leek ons heel leuk, maar helaas hadden we geen tijd meer om ook hiernaartoe te gaan. Maar als we weer een keer terug gaan naar Zeeland, gaan we hier zeker naartoe!

Het is eigenlijk een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen. Er zijn hier kikkers, padden, salamanders, slangen, vogelspinnen en nog veel meer!

De prijzen hiervoor zijn:

Personen:
12-65 jaar  € 9,50

Voor meer informatie en andere prijzen kun je nog een kijkje nemen op iguana.nl

Sealife in België

Als je het niet erg vind om wat langer in de auto te zitten dan zit er in Blankenberge in België ook een sealife. Dit was ook heel leuk om naar toe te gaan. Van ons Landal huisje naar Blankenberg was het ongeveer 3 kwartier rijden.

Toen wij gingen was het echt koud en daarom was er bijna helemaal niemand verder. Dit was toen best apart, maar wel lekker rustig!

Er was een zeehonden show, rare, enge vissen, roggen, haaien en nog veel meer!

De prijzen voor Sealife zijn:

Volwassenen (vanaf 12 jaar)    € 18,50

Als je je tickets online besteld, krijg je €3,50 korting. Dit is wat wij uiteindelijk ook gedaan hebben! Je betaald dan nog maar € 15,-.

Brugge

Voor als je het toch niet erg vind wat langer te rijden, dan zit je vanaf het Landal park ook in 3 kwartier in Brugge. Dit is ook weer een leuk stadje in België. Deze keer dat we er waren hebben we meer gewinkeld in plaats van echt dingen bezocht. Maar mocht je willen weten wat er in Brugge zoal te doen is, lees dan mijn blog over onze SRPRS.ME trip! Ook heb je in Brugge nog het chocolademuseum en het frietmuseum, die ook heel leuk zijn om te bezoeken. Hier zijn wij een aantal jaar eerder naartoe geweest. Tip hiervoor: Koop een Combi-ticket en doe beide musea op 1 dag, dit is redelijk te doen, want dat hebben wij ook toen de tijd gedaan.

Je betaald voor een combi-ticket dan €13,-.

Tol betaling

Als wij naar Vlissingen of Middelburg wilde dan moesten wij steeds langs een tolweg. Dit koste ons €5,- per keer. Hou hier wel rekening mee als je die kant op wilt gaan.

Ik hoop dat jullie dit ‘Travel‘ artikel leuk vonden om te lezen! Er is vast nog veel meer te doen in Zeeland waar wij nog niet aan toegekomen zijn. Tips horen we graag! =D

-X0X0-

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *