Lifestyle

Click & Grow | 2 weken later!

In dit artikel schreef ik over onze nieuwste aanwinst: De Click&Grow. Ons eigen indoor tuintje waar wij basilicum, sla en mini tomaatjes kweken. Zoals beloofd geef ik in dit artikel update over hoe ze er nu, 2 weken later, uitzien.

Dit is onze Smart Garden nu! Wow, dit hadden wij echt niet verwacht eerlijk gezegd. Bijna alle plantjes zijn gegroeid! Helaas heeft een pod, een mini tomaat, het niet gedaan. Het lijkt op de foto dat alles gevuld en gegroeid is, maar stiekem hebben wij een beetje vals gespeeld.

Toen de mini tomaatjes namelijk begonnen te groeien, werd er geadviseerd om een aantal stekjes uit de pod te halen. Uit een pod mini tomaat groeiden namelijk iets van 3 stekjes! Dit is natuurlijk harstikke goed, maar om de stekjes verder te laten groeien moet het plantje meer ruimte hebben. We hebben toen het sterkst uitziende stekje uitgezocht, welke we lieten zitten en de andere 2 hebben we eruit getrokken. Op de website van Click & Grow vind je handige tips hoe je dit moet doen. En omdat de ene pod toch niet wilde groeien hebben we de stekjes daarin gezet in de hoop dat er nog wat zou groeien (of misschien gewoon omdat het er wat gezelliger uit zag😂).

Zoals je hierboven op de foto kunt zien, is het vakje met het dekseltje nog niet gegroeid. Bij de andere twee plantjes zie je duidelijk 2/3 stengeltjes.

Wij hebben hierover trouwens wel contact gehad met Click & Grow. Ze hebben namelijk een 100% garantie. Dus als een pod het niet doet, sturen ze een nieuwe op. Wij moeten nog even tot Zondag wachten en als er dan nog niks gegroeid is, moeten we weer contact opnemen. Nu zien wij niet nog wat groeien in 2 dagen, dus ik denk dat dat een nieuwe pod wordt ;-).

Tot nu toe zijn wij echt heel erg verrast over ons tuintje. Helaas kunnen we er nog niks van proeven, want zover zijn ze nog niet, haha. Maar het groeit nu in ieder geval al heel goed! Water hebben wij ook nog niet hoeven bijvullen, dus je hebt er echt voor een aantal weken gewoon geen omkijken naar. Heel fijn, vooral als je net zulke groene vingers hebt als wij ;-).

Oh, they grow up so fast!

Ik hou jullie weer op de hoogte over hoe ze er over een aantal weken weer uitzien! Wat vinden jullie er tot nu toe van? Let me know!

Liefs,

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *