Gadgets

Review – HP Sprocket

Hoi allemaal!

Van mijn verjaardagsgeld kocht ik vorige maand de HP Sprocket. In deze review vertel ik er meer over en of ik er blij mee ben!

Ik wilde de HP Sprocket hebben omdat het ook heel leuk is voor mijn bullet journal. Het lijkt mij echt super leuk om, als we straks met vakantie zijn, onze vakantiefoto’s zo makkelijk uit te kunnen printen en op te plakken.

IMG_2011

Als eerste over hoe de HP Sprocket eruit ziet! Dat sprak mij namelijk ook al als eerste aan. Het ziet er zo schattig uit en hij is letterlijk even groot als mijn hand. Ook vind ik deze kleur waarin ik hem heb, wit met rosegold, echt heel mooi! Hij is ook nog in het zwart verkrijgbaar.

Wat is het?

De HP Sprocket is een klein apparaatje waarmee je je foto’s die je met je mobiel hebt gemaakt kunt uitprinten. Het papier wat erin moet is zinkpapier. Dit betekent dat je nooit de inkt van het apparaat zal hoeven te vervangen, alleen het papier. De inkt zit namelijk in het papier, en door middel van verschillende temperaturen krijgt het papier kleur.

Je kan de HP Sprocket gewoon opladen met het bijgeleverde usb kabeltje. Opladen gaat redelijk snel. Ik geloof dat hij binnen anderhalf uur/ 2 uurtjes was opgeladen.

Fotopapier

In een doosje fotopapier wat je speciaal koopt voor dit printertje zitten 2×10 blaadjes. Voor zo’n pakje betaal je al gauw € 15,00.
Dat zou betekenen dat je voor 1 foto € 0,75 betaald. Dit valt uiteindelijk dan wel mee.

Nu kunnen de prijzen per winkel wel verschillen, want de prijs die ik net noemde is bij coolblue.nl en bij wehkamp.nl is zo’n pakketje € 11,99. En ik kocht daar een pakket van 3 pakjes (dus totaal 60 stuks) voor € 30,-. Dit scheelt je dan al iets.

IMG_2172

In elke pakje fotopapier wat je koopt vind je dit blauwe blaadje. Deze moet je samen met het pakje papier in de HP Sprocket leggen. Er gaan maar 10 blaadjes per keer in het printertje en een pakje bevat ook 10 stuks. Elke eerste keer dat je met een nieuw pakje print, print hij als eerste dit blauwe blaadje uit. Deze bewaar je, totdat je weer een nieuw pakje open maakt. Dit blaadje is het uitlijn papiertje. Dit zorgt er dan voor dat hij dit nieuwe pakketje fotopapier herkent.

Gebruik

Het gebruik is ook echt heel makkelijk! Het werkt allemaal via bluetooth. Wel moet je even de app downloaden. Deze heet gewoon hp sprocket. Hier moet je dan een aantal stapjes doorlopen en als je dat hebt gedaan, kan je het printertje aanzetten door het knopje aan de zijkant van je HP Sprocket ingedrukt te houden. Je ziet dan een groen lampje branden. Automatisch zegt je mobiel dan dat hij verbinding wilt maken met de HP Sprocket (dit is bij iphone in ieder geval zo, weet niet hoe dat bij andere merken is). Als je dit accepteert zal hij meteen de app openen.

In de app selecteer je de foto naar keuze. Je kan zelf je instagram of facebook koppelen en daar de foto’s van kiezen! Maar je kan natuurlijk ook gewoon uit je eigen galerij een foto kiezen. Deze kan je dan ook nog zelfs bewerken! Heel leuk, want je kan ook stickers kiezen, een omranding kiezen (lijstje) en tekst toevoegen.

Dan druk je op het printicoontje en dan gaat hij printen!

IMG_2164IMG_2165IMG_2166IMG_2168
IMG_2169

Leuk hé? Hij maakt ook een heel schattig print geluidje, haha.

De foto’s

En hoe zit het nu met de foto’s? Ik vind de foto’s er echt heel netjes uitzien! Wel word het niet precies de kleur als de foto die op je mobiel staat. Hij maakt de kleuren iets warmer dan dat ze daadwerkelijk zijn, maar de kwaliteit verder vind ik voor zo’n klein ding echt heel goed. Verwacht geen super scherpe foto’s, vergelijk het met de kwaliteit die uit een gewone printer komt, alleen een heel klein formaat! De foto’s zijn trouwens 5×7.6cm. Niet zo heel groot dus. Je kan het eigenlijk zien als een polaroid camera, maar dan dat je de foto’s uitprint via je mobiel!

IMG_2170

Wat heel makkelijk is, voor als je de foto’s ergens op wilt plakken, dat de foto al een plaklaag heeft. Je hoeft de bescherming alleen nog maar van de achterkant af te halen en je plakt hem zo ergens op! Super handig!

IMG_2171

De HP Sprocket kost rond de € 149,- (Coolblue), maar ook dit kan weer verschillen per winkel waar je het koopt. Bij wehkamp is de zwarte namelijk €139,- en de witte die ik heb €146,-. Geen idee waar dat verschil in zit, want bij Coolblue betaal je voor allebei de kleuren gewoon dezelfde prijs, maar het scheelt alsnog iets. Ik heb hem zelf gekocht bij Kruidvat, daar kregen we toen toevallig een aanbieding voor, dus deze kan je ook nog in de gaten houden. Hij was toen namelijk €120,-.

Ik ben in ieder geval heel erg blij met de HP Sprocket en vind het zijn geld wel waard!

Ik hoop dat je het leuk vond om deze review te lezen. Laat mij weten wat jij van de HP Sprocket vind en of je er ook eentje zou aanschaffen voor die prijs!

-X0X0-

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *