Beauty

IPL lichtontharing met de Philips Lumea

Al een tijdje maak ik gebruik van de Philips Lumea SC1991. Ik ben hier erg tevreden over en ik vertel jullie er graag meer over.

De Philips Lumea SC1991

Dit apparaat maakt gebruik van een op licht gebaseerde technologie. Dit heet ‘intense pulsed light’ oftewel IPL. Bij schoonheidssalons wordt hier ook gebruik van gemaakt, alleen het makkelijke van de Philips Lumea is dat je het gewoon thuis kunt doen! De lichtimpulsen van de Philips Lumea zijn wel zachtere impulsen in vergelijking met dat van een salon.

Dit IPL apparaat zorgt ervoor dat je lichaamshaar veel minder snel terugkomt en als het terugkomt, komt het ook veel zachter terug. Ook zal de hoeveelheid haartjes veel minder zijn.

uitgelichte afbeelding

Hoe werkt het?

Het apparaat werkt door de haren en haarwortels onder de huid te verhitten. De haargroei bestaat uit 3 fases. De groeifase, de degradatiefase en de rustfase. In de rustfase raakt de oude haar los van zijn haarzakje en valt het uit. Door de haren en haarwortels te verhitten zorg je ervoor dat de haar eerder in de rustfase gaat.

Het gebruik

Je kan dit apparaat gebruiken voor je oksels, bikinlijn en je onderbenen. Deze Philips Lumea is niet geschikt voor je gezicht. Ze bestaan overigens wel. Zoals de Philips Lumea Essential BRI862/00 bijvoorbeeld.

  1. De eerste stap nu is dat je het gebied wat je wilt behandelen gaat scheren. Gebruik geen ontharingscrème maar echt een scheermesje. Als je het niet van tevoren scheert, verbrand je eigenlijk gewoon je haar en dan ruik je echt een verbrande geur. Ook is het niet goed voor het lichtvenster als deze vies wordt.
  2. Na het scheren maak je de huid schoon en droog en zorg je dat het vrij is van vettige producten zoals deodorant of lotion. Ik gebruik hem zelf altijd gelijk na het douchen. Dan weet je tenminste zeker dat er geen product op zit.
  3. Maak het lichtvenstertje schoon met het bijbehorende doekje.
  4. De volgende stap is om de goede stand voor jou te vinden die je moet gebruiken van het apparaat. Het gaat van stand 1 t/m 5. Het ligt eraan wat voor type huid je hebt, of je snel verbrand en wat voor kleur haar je hebt.

Ik heb het tabel van het apparaat even overgenomen, zodat je kunt zien of dit apparaat geschikt zou zijn voor jouw huid. Met het kruisje betekent dat deze helaas niet gebruikt mag worden op je huid.

Knipsel

Je zet het apparaat aan doormiddel van het aan/uit knopje op de bovenkant van het apparaat. Daarna druk je daar nogmaals op deze knop om de stand te veranderen.

Foto2

Als het apparaat op de goede stand staat kan je hem gelijk op de huid zetten. Er zit een soort veiligheidsstand op. Omdat je hem in de juist hoek moet houden en het venstertje helemaal op je huid moet zitten, doet het apparaat het alleen als dit ook het geval is. Pas als het groen brand, kan je op de knop drukken en geeft het de flits.

groen licht

Doet het pijn?

Wat jullie allemaal waarschijnlijk nu willen weten is..Doet het pijn? Ik vind zelf van niet. Het voelt eigenlijk een beetje alsof je een elastiekje tegen je huid schiet, en zelfs dat is pijnlijker, misschien ligt het ook aan je pijngrens. En anders is het niet echt dat het pijn doet, het is altijd dan nog meer een vervelend gevoel. Ik doe zelf altijd mijn oksels, dit duurt echt letterlijk 1 minuut. Maar daar voel ik het eigenlijk bijna niet.

Werkt het nu echt?

Ik merk wel degelijk verschil met dit apparaat! Ik hoef helemaal niet zo vaak meer te scheren. En als ik dan scheer, wat meestal om de 2 weken nu is, gebruik ik de Lumea gelijk daarna. Mijn haartjes zijn ook echt veel zachter. Dus ja, ik vind dat het zeker werkt! Ik merk ook wel dat er minder haartjes terugkomen, maar ik zie niet voor me dat ik op een gegeven moment helemaal niet meer hoef te scheren. Dus zou je dat als resultaat willen, kun je beter wat meer geld uitgeven en het bij een salon laten doen.

Ook heb ik trouwens nog foto’s gemaakt om een beetje aan te geven hoe weinig er terugkomt. De linkerfoto is gemaakt toen ik het net geschoren en geflitst had en de rechter foto is anderhalve week later gemaakt!

De Philips Lumea’s zijn niet goedkoop, maar het is het zeker waard als je minder vaak zou willen scheren en er zachtere haartjes voor terug wilt. Ik kwam er helaas achter dat degene die ik heb, de SC1991, niet meer leverbaar is. Er zijn dan natuurlijk wel weer andere (betere misschien) voor in de plaats gekomen.

Mijn apparaat heb ik in ieder geval ooit bij kruidvat geloof ik gekocht. Hij was toen in de aanbieding voor €149,99.

750470

Wel kwam ik deze nog tegen. Hij lijkt er heel veel op, alleen iets nieuwer. De Philips SC1993/04 Lumea Advanced. Dit is bij Coolblue en kost €219,-

Ik hoop dat jullie dit een leuke review vonden!

-X0X0-

 

 

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

 

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *