Gadgets,  Lifestyle

Click & Grow | Je eigen indoor tuintje!

Planten en kruiden is hetgeen wat wij in ons huis echt niet levend kunnen houden. In ons huis is het heel erg warm en eerlijk is eerlijk, ik vergeet ze ook heel vaak water te geven. We hebben nu een plant die er al langer als een jaar staat, maar dat is het dan ook. Ik heb weleens geprobeerd zelf kruiden te kweken. Het leek mij heerlijk om gewoon lekker verse aardbeien te eten of cherry tomaatjes. Helaas was dit nooit echt voor ons weggelegd en gingen ze altijd al dood voordat een aardbei de kans had gekregen om te groeien.

Tot nu! Want wij kochten een Smart Garden van Click & Grow. Dit indoor tuintje vul je met kant/klare potjes, de ’pods’, en je vult de bak eronder met water. Deze Smart Garden geeft vervolgens een fel licht, je plaatst er een kapje op zodat het het effect heeft van een kas, en het licht blijft elke dag 16 uur branden. Ook voelt deze slimme tuin zelf aan wanneer je plantjes water nodig hebben en geeft deze dan zelf water.

Wij hebben een tuintje gekocht waar 9 plantjes en/of kruiden in kunnen. Bij dit tuintje kregen wij de volgende kruiden:

  • Sla
  • Mini tomaatjes
  • Basilicum

En dit kregen wij allemaal in drievoud. Al onze bakjes zijn nu dus gevuld, wat heel makkelijk ging, en nu is het dus afwachten. Binnen 1 tot 2 weken zouden de plantjes langzaamaan moeten gaan groeien. Het leek mij leuk om alvast een artikel hierover te plaatsten, zodat ik jullie op de hoogte kan houden hoelang het precies duurt en of het dus wel werkt. Want ik kan jullie vertellen, als deze plantjes het bij ons kunnen overleven, dan kunnen ze dat bij iedereen, haha!

Het is wel vrij prijzig en wij hadden het uiteindelijk alleen gekocht omdat er een flinke korting op zat.
De Smart Garden met 9 plantjes kost € 199,95 incl. de plantjes die ik net noemde. Er is ook nog een Smart Garden met 3 plantjes. Deze kost € 99,95 en hierbij krijg je alleen de Basilicum. Wij bestelde het via de website van Click&Grow en het duurde ongeveer een weekje voor we het binnen hadden.

Click & Grow heeft nog veel meer plantjes die je kunt kopen en planten. Je kunt bijvoorbeeld je eigen pepers groeien, aardbeien of paprika’s. Maar ook plantjes zoals bijvoorbeeld Lavendel. Deze kosten dan € 9,95 voor 3 stuks.

We kwamen er later ook achter dat je ze ook bij een aantal nederlandse websites kunt kopen, zoals Wehkamp. Hier kun je wel alleen het apparaat zelf kopen en dus geen extra pods. Deze zou je dan echt bij Click&Grow zelf moeten kopen.

Ik ben dus heel erg benieuwd of we dit wel levend kunnen houden. Ik zal jullie op de hoogte houden, wat betekent dat er over ongeveer 2 weken een update zal plaatsvinden!

Laat mij even weten wat jullie tot nu toe van vinden! Zouden jullie zoiets ook aanschaffen of liever toch gewoon zelf planten?

Liefs,

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *