Gadgets,  Lifestyle,  Personal,  review

Sportiever en zelfbewuster dankzij de Apple Watch Series 4

Hoi allemaal!

Mijn vriend en ik zijn sinds kort de gelukkige eigenaars van de Apple Watch Series 4! Ik ben er echt super blij mee en is echt de beste aankoop ooit! Hierdoor zijn wij ook veel sportiever geworden. In dit artikel leg ik uit wat er nou zo geweldig is aan deze Watch!

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag van mijn vriend ook een smartwatch. Deze was van Fossil, maar omdat wij een iPhone hebben, konden wij niet alles met de Watch. We konden er bijvoorbeeld niet mee opnemen/bellen, ook al ging hij wel over. Het zijn kleine dingen, maar toen de Apple Watch Series 4 bekend werd gemaakt en hoe ‘goed’ hij eigenlijk is voor je gezondheid, waren we verkocht en besloten wij over te gaan op de Apple Watch.

Hartslagsensor

De Apple Watch Series 4 beschikt bijvoorbeeld over een hartslagsensor. Deze hadden de vorige Series ook, maar nu is hij nog nauwkeuriger geworden. Je hartslag word redelijk vaak gemeten en als jouw hartslag in normale ruststand te hoog of te laag word, geeft je horloge een waarschuwing.

IMG_2308

Ik heb zo af en toe last van hartkloppingen. Deze kunnen zomaar uit het niets tevoorschijn komen. Vroeger had ik er, vooral bij inspanning, echt heel vaak last van. Ik kon er ook niet zo goed mee omgaan, waardoor mijn hart zo’n 10 minuten lang heel hard en onregelmatig aan het kloppen was. Je ziet het dan gewoon door mijn shirt heen. Ook ben ik hiervoor al een paar keer naar de dokter geweest, maar die meten mijn bloeddruk en er is natuurlijk op dat moment niks aan de hand. De hartslagsensor/monitor is voor mij dus een goede manier om te meten hoe hoog mijn hartslag precies is, zodat ik dit voor een volgend huisartsbezoek misschien erbij kan vertellen.

Valdetectie

Ook beschikt de Apple Watch Series 4 nu over valdetectie. Als je namelijk valt komt je apple watch met het volgende bericht:

Afbeeldingsresultaat voor valdetectie apple watch

Mocht je nu echt buiten bewustzijn zijn en niet reageren, dan schakelt de Watch automatisch de hulpdiensten en je noodcontacten in. Daarbij verstuurd hij ook meteen de locatie mee waar je je op dat moment bevind.  Dit is nadat je een minuut niet bewogen hebt.

Ademhalingsoefeningen

Ook kan je op elk gewenst moment een ademhalingsoefening doen. En ook hierdoor voel ik mij toch meer ontspannen. Af en toe geeft de Watch je even een reminder om een ademhalingsoefening te doen. Het kost je maar 1 minuut, en daarna kan je er weer tegenaan. Het viel mij ook op dat het lijkt alsof je watch precies weet of jij de oefening nodig hebt en op welk moment. Als ik bijvoorbeeld op mijn werk even een druk moment heb en van de een naar de andere kant loop, geeft de Apple Watch een berichtje met: ‘Een ademhalingsoefening kan je helpen te ontspannen.’ Of bedenk ik mij veel dingen tegelijk zegt hij: ‘Een ademhalingsoefening kan je helpen je hoofd leeg te maken.’

IMG_2322

Heel grappig om dit soort dingen op te merken, maar het is wel net even die reminder die je eraan laat herinneren om even diep in en uit te ademen en even rustig aan te doen.

Bij elke inademing voel je ook een kleine trilling waardoor je precies voelt op welke manier je moet ademen. Heel fijn!

Walkie-Talkie

Nog een grappig feature die erop zit is de walkie-talkie. Hiermee kun je met vrienden praten zonder dat je ze opbelt. Zo kan ik makkelijk iets tegen mijn vriend zeggen als hij er niet is zonder dat ik hem hoef op te bellen!

Ik moet zeggen, deze gebruiken we niet heel vaak, maar het is grappig dat het erop zit mochten we het wel een keer nodig hebben!

Workouts

Dan nu waarvoor ik de Apple Watch het liefst wilde hebben. Ik wilde graag weer beginnen  met hardlopen of sporten. Sportschool doe ik niet meer aan, want daar heb ik niet genoeg motivatie voor om naar toe te gaan. Ik wil dit het liefst buiten doen, daarom leek hardlopen mij het meest geschikt. Maar toch had ik niet de motivatie zelf om te beginnen. Dankzij de Apple Watch zijn we nu al 2 weken, om de dag gaan hardlopen en het voelt goed!

Wat Apple namelijk heeft is een activiteiten app. Deze staat ook standaard op je Watch. Je hebt 3 ringen, 3 doelen, die je aan het einde van de dag vol ‘moet’ hebben. Zo kom je aan je dagelijkse beweging en zet je doelen voor jezelf. Dit is op een of andere gekke manier zo’n goede motivatie! Ik moet van mijzelf echt aan het einde van de dag die ringen vol hebben en dat maakt het ook best leuk.

De ringen bestaan uit:

Een bewegingsdoel: Dit zijn het aantal calorieën wat je verbrand. Dit doel kun je voor jezelf instellen. Je kan hem dus zo hoog zetten als je zelf wilt.

Een trainingsdoel: Elke dag moet je minimaal een half uur bewegen. Of dit nu hardlopen, wandelen of een andere training is, maakt niet uit. Als jouw hartslag een minuut lang gelijk is aan dat van een flinke wandeling telt het als een trainingsminuut/punt.

Een staandoel: Deze ring maakt dat je elk uur even een minuutje staat/loopt. Zo blijf je niet uren achter elkaar op dezelfde plek zitten, maar beweeg je weer even zodat je niet stijf wordt. Is het uur bijna voorbij en heb je nog niet bewogen, dan geeft je watch weer een reminder om even een minuutje te gaan staan!

Wat het ook leuk maakt is dat je met je vrienden een wedstrijd kunt beginnen. Wie de meeste punten heeft aan het einde van de week wint. En die punten krijg je dus door je bewegingdoel, trainingsdoel en staandoel te vullen. Je kan ook medailles verdienen.

Er zijn ook heel veel verschillende workouts waar je uit kunt kiezen. Je zet de workout aan als je ook echt gaat beginnen met je workout. Hieronder een kort filmpje waarbij ik laat zien uit welke workouts je kiezen en je kunt per workout ook je eigen doel stellen. Bijvoorbeeld hoeveel km je die workout wilt lopen of hoeveel calorieën je wilt verbranden.

Muziek zonder je iPhone

Wat ik ook heel belangrijk vond toen we gingen kijken naar een Apple Watch, is het feit dat als ik dus ga hardlopen, ik muziek wil luisteren, Maar ik wil weer niet mijn telefoon mee hoeven nemen. Ik heb een iPhone 8 plus en die wil je als je gaat hardlopen echt niet mee hoeven sjouwen!

Wat je dus heel makkelijk kunt doen, is je muziek downloaden ( je hebt hiervoor wel Apple Music nodig) en deze staan dan offline op je Apple Watch! Hiervoor heb je dus dan niet meer je iPhone nodig! Echt heel handig! (oh en ik heb airpods, dus ik heb ook geen aansluiting nodig, deze verbinden automatisch met mijn Apple Watch)

Ik ben heel erg blij met de Apple Watch. Notificaties komen goed binnen en als iemand belt kan je diegene goed verstaan en andersom ook. Ook vind ik het fijn weer met motivatie te kunnen hardlopen. De dagen dat we niet hardlopen doe ik zelf wat kleine trainingen. Hierover later een blog welke apps ik daarvoor gebruik!

De Apple Watch is niet goedkoop, namelijk rond de €429,- en dat is wat mij in het begin heel erg heeft tegengehouden. Maar nu ik hem heb kan ik niet meer zonder!

Wat vind jij van de Apple Watch Series 4? Zou jij hem aanschaffen?

Liefs,

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *