Hotspots,  Lifestyle,  Nederland,  Personal,  Travel

Travel – Texel

In de 8 jaar dat mijn vriend en ik samen zijn hebben wij veel plekken bezocht en zijn we veel op vakantie geweest en weekendjes weg. Het leek mij leuk om hier wat meer over te vertellen en tips mee te geven over wat leuke plaatsjes zijn om te bezoeken en wat er dan allemaal te doen is. In dit eerste artikel ga ik het hebben over Texel. In 2011 zijn wij samen met mijn ouders en broertje  op vakantie naar Texel geweest.


De Boot


Als je naar Texel wilt moet je gebruik maken van een veerdienst. Deze boot brengt je dan naar dit mooie eiland. Je gaat vanaf Den Helder naar Texel en andersom. Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van 6.30 t/m 21.30 en de boot vertrekt op het halve uur. Vanaf Texel is er elk uur een afvaart van 6.00 t/m 21.00 en die vertrekt op het hele uur.

Boot

Ook de boot kost geld, maar je betaald wel gelijk voor de heen en terugreis. Hoeveel je betaald ligt aan hoe groot je auto is. Wil je goedkoper met de boot, zorg dan dat je met het daltarief reist. Dat is op Dinsdag, Woensdag en Donderdag.

Is je voertuig tussen de 2.51 en 6.50 m.(lengte) dan betaal je € 25,00 tijdens het daltarief. Reis je buiten het daltarief dan kost het € 37,00. Als je meer wilt weten over de prijzen kijk dan op www.teso.nl 


Texelse Bierbrouwerij                € 11,00


Texel heeft natuurlijk ook zijn eigen bierbrouwerij. Wij houden er altijd wel van om deze te bezoeken en dat hebben we toen ook gedaan. Als je ervan houdt is het heel leuk en interessant om te zien altijd hoe het allemaal in z’n werk gaat en iedere brouwerij is weer anders.

Je krijgt hier na de rondleiding een proefplankje die je kan halen bij het ‘proeflokaal’. Dit zit in de prijs inbegrepen.

texelse bierbrouwerij

Het proefplankje bevatten 4 verschillende soorten biertjes die je van links naar rechts (of van rechts naar links? haha) moest drinken. Het gaat dan van licht bier naar zwaarder bier.

proefplankje


Den Burg


Den Burg is zoals ze dat noemen ‘de hoofdstad’ van Texel. Je kan hier leuk winkelen en er zijn veel leuke café’s en terrasjes waar je kan gaan zitten.

Een van deze café’s is ‘Eetcafé de Steenenplaats’. Daar hebben wij toen een keer gegeten. Ze hebben hier heerlijke broodjes.

Den Burg


Ecomare                                        € 12,75


Heel leuk om te bezoeken is Ecomare. Dit is een zeehondenopvang in de Koog. Hier worden aangespoelde (jonge) zeehondjes opgevangen en verzorgd. Tegelijkertijd is het ook een museum waar je veel dingen kunt zien en leren over het zeeleven.

zeehondTekstZeehondje

 


Jan Plezier Texel                           € 16,50


Dit is een hele leuke manier om meer van Texel te zien. Je gaat met een huifkar door de duinen en het bos. Deze huifkarren worden getrokken door Belgische trekpaarden. Je gaat hiermee echt door mooie gebieden. En op deze manier is dat echt heel leuk!

2011 texel - camera (49)

Tijdens de rit stop je ergens en dan krijg je thee of koffie. Ook aan het einde van de rondleiding kregen wij een klein beetje likeur wat afkomstig was van wijnhuis Texel. De likeur heet ’texelse strandwandeling’. Dit beviel ons zo goed dat we gewoon een fles gekocht hadden! Aangezien wij deze huifkartocht in 2011 hebben gedaan, weet ik niet of dit met de likeur nog steeds zo is. Maar de tocht zelf is waar het uiteindelijk allemaal om gaat!

2011 texel - camera (58)


Wijnhuis Texel


Net had ik het erover dat we de ’texelse strandwandeling’ hadden gekocht. Deze likeur is helemaal zelf gemaakt bij Wijnhuis Texel. Hier maken ze echt heel veel verschillende soorten dranken, en echt helemaal zelf! Het is heel leuk om hier even binnen te kijken. Wij zijn er toen geweest omdat we nieuwsgierig waren geworden na het verhaal over de ’texelse strandwandeling’.

Wijnhuis Texel zit in Oosterend.


Omgeving


Verder is Texel gewoon heel mooi om doorheen te fietsen. Wij hadden een tandem gehuurd. Het leek ons wel grappig om een keer daarop te fietsen. Het is in het begin een beetje eng, maar als je er eenmaal aan gewend bent is het heel leuk!

Er zijn natuurlijk veel schapen te zien, en als je een keer op het juiste moment bij een schapenstal bent, kan het zomaar zijn dat ze net worden geschoren! Dat is heel leuk om te zien.

Tandem

Ik zou zelf graag weer een keertje terug willen naar Texel. Vooral omdat het nu al 6 jaar geleden is dat we er voor het laatst zijn geweest. En er is nog zoveel meer te ontdekken!

Zijn jullie ooit op Texel geweest? En zo ja, misschien hebben jullie nog tips die ik hier niet heb genoemd?

-X0X0-

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

0 reacties

 • Ashley

  Jaaaa big fan over here!!
  Je zou de vuurtoren nog kunnen bezoeken. Is zeker de moeite waard! En natuurlijk De Koog. Mooi gezellig dorpje. Oude schild, de haven van Texel. Ook super leuk. Kun je een tochtje maken met 1 van de plezier boten. Die varen langs de zandplaten waar de zeehonden rusten. En ze vissen op garnalen. Ze laten hoer met duidelijke uitleg zien hoe dat gaat.
  1x per week varen savonds de vissersboten uit. Dat was vroeger altijd spectaculair. Net zoiets als deadliest catch van discovery. Helaas zijn er nog maar een paar boten die nu nog uitvaren. Maar altijd erg mooi om het mee te maken. Ze zetten groot licht op en toeteren als ze passeren om de zee op te gaan.
  Wij gaan in november weer lekker een weekje naar texel ♡

 • thekeytobeingme

  Wat leuk dat je een aantal hoogtepunten voor ons op een rij gezet hebt. Ik ben zelf nog nooit op Texel geweest. Lijkt me gaaf om eens heen te gaan! Eerst een mooie strandwandeling maken en dan uitrusten bij het wijnhuis. Klinkt prima. :p

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *