Uncategorized

Recept – Mijn oma’s kerrie kip

Vandaag wil ik met jullie een, voor mij, bijzonder recept delen. Dit recept heb ik geleerd van mijn oma. We hebben dit samen toen een keer gemaakt en sindsdien maak ik mijn kerrie kip altijd zo. En hoewel ze er niet meer is, heb ik toch altijd het gevoel dat we deze kerrie kip samen maken als ik bezig ben met dit recept. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Ik heb trouwens geen idee voor hoeveel personen dit is, maar wel voor genoeg, haha. Wij  (2 personen) scheppen altijd zo’n 2 keer op en dan heb ik nog genoeg om in te vriezen om nog 2 keer van te eten.


Ingrediënten


  • Kipfilet (ong. 1 kg)
  • Kerriepoeder (flink wat)
  • 2 Rode paprika
  • bakje champignons
  • Franse Champignonensoep (honig pakje)
  • 1 Ui
  • 1 Liter water
  • 2 Rode peper (optioneel)
  • Rijst

Dit is trouwens de kerriepoeder die ik altijd gebruik. Deze bestel ik bij www.pit-pit.com en het is super fijn omdat het zo’n grote pot is. Hiermee kan je echt wel een half jaar mee vooruit. Misschien wel langer.

kerrie


Bereiding


Waar ik zelf altijd mee begin is met het snijden van alles wat gesneden moet zijn. Dus snij de kipfilet en paprika, rode peper in stukjes, snipper de ui, snij de champignons in plakjes.

Je hebt een redelijk grote pan nodig. Doe wat olie in de pan en fruit de ui. Als de ui mooi glazig is doe je de stukjes kip erbij. Deze laat je bakken tot ze een beetje gekleurd zijn.

Ui en kip

Wanneer de kip redelijk gaar is (het hoeft niet helemaal gaar te zijn, omdat het toch nog doorbakt) strooi je je kerrie erover heen. Wees niet zuinig, maar gebruik ook weer niet teveel. Zorg dat alle kip eigenlijk goed bedekt is.

deel

Dit laat je even een beetje bakken. Van je 1 liter water die je hebt, doe je een klein beetje water bij de kip en kerriepoeder. Doe nu de paprika en rode peper in de pan. Zet ondertussen een apart pannetje op met wat olie en bak hierin je champignons.

Champignons

IMG_16552

Doe nu steeds een beetje meer water bij je kip tot je iets meer dan de helft van het water overhoudt. In deze helft gooi je het zakje franse champignonsoep. Roer dit even goed door met een garde. Gooi deze mix in de pan erbij.

IMG_16562

IMG_16571

Dat begint er al meer op te lijken! Nu moet je het even laten indikken. Dus laat het lekker een beetje pruttelen. Blijf er wel bij, want het kan opeens snel gaan. Je bepaald zelf je dikte. Is het te dik geworden? Doe je er gewoon een beetje water bij. Als laatste doe je de champignons erbij die je hebt gebakken.

IMG_16581

En dan ziet het er zo uit! Serveer het met rijst en je hebt een heel lekker simpel recept waar je wel een aantal dagen van kan eten!

IMG_16601

Eet smakelijk!

-X0X0-

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *