Lifestyle

De Bullet Journal

Aan het begin van dit jaar ben ik begonnen met een bullet journal.
Een manier van plannen. Wat is een bullet journal en hoe gebruik je hem precies?
In deze blog vertel ik je er meer over!

Wat is een bullet journal?

Eigenlijk is de bullet journal wat jij zelf er van maakt. Op jouw eigen manier creëer je een boekje waar je gemakkelijk jouw afspraken, to-do lijstjes en notities in opschrijft. Natuurlijk zou je het zo in de agenda van je telefoon kunnen zetten, maar als je creatief genoeg bent en/of het leuk vind om nog steeds ouderwets met pen en papier te werken is dit een hele leuke hobby! Ik merk zelf ook dat, wanneer ik het daadwerkelijk opschrijf, ik het ook beter onthoud.

DSC00045

Wat heb je nodig?

Het belangrijkste is dat je in het bezit bent van een notitieboek en een pen. Ik ben zelf begonnen met een simpel notitieboekje van de Hema, omdat ik eerst wilde weten of dit wat voor mij was. Nu ben ik over gegaan op dit mooie notitieboek van Leuchtturm 1917.

Verder ligt het eraan wat jij precies met je bullet journal wilt gaan doen. Gebruik stiften, washi-tape, stickers of foto’s in je bullet journal. Het ligt er helemaal aan hoe creatief je wilt zijn.

Indeling

Index

Het belangrijkste is om een index te hebben en deze ook bij te houden. Zo kan je alles makkelijk weer terug vinden. In de leuchtturm 1917 zijn de pagina’s al genummerd, maar wanneer je een normaal notitieboekje koopt is dit niet het geval. Dit zou je dan zelf even moeten doen.

DSC00040

Keys

Wat ook handig is, is dat je voor elke handeling een symbool hebt. Op het kaartje hieronder is hoe ik het heb gedaan (ik haal van veel sites inspiratie, maar daar kom ik nog op terug). Je kan ook een aparte pagina maken met ‘Keys’, het hoeft niet perse zo’n apart kaartje te zijn. Ik kwam dit ergens tegen en vond het wel een handig idee!

DSC00041

Jaaroverzicht

Dit is niet echt iets wat je in je bullet journal ‘moet’ hebben, maar ik vind het altijd wel handig om te weten welke data op welke dag vallen. Dat kan ik dan op deze pagina altijd even checken!

DSC00042

Ook heb ik nog een apart jaaroverzicht waar ik afspraken, verjaardagen en wat ik verder nog moet/wil onthouden voor het hele jaar in opschrijf.

Maandoverzicht

In mijn maandoverzicht schrijf ik, zoals je wel al kan raden, alles op wat er die maand gaat gebeuren, wat ik nog moet doen en heb ik een ‘Tracker’ gemaakt, zodat ik kan bijhouden wanneer ik bijvoorbeeld mijn haar heb gewassen. Aangezien ik niet zo vaak achter elkaar mijn haar wil wassen, vind ik dit belangrijk om bij te houden. Maar ook met dit mag je helemaal zelf weten wat je wilt bijhouden.

Ik gebruik trouwens het jaaroverzicht om mijn maandoverzicht in te vullen.

DSC00035DSC00036

Weekoverzicht

Na veel aanpassen en proberen heb ik eindelijk het (misschien nog net niet) perfecte weekoverzicht gevonden wat bij mij past. Ik heb zelf 2 kolommen voor Privé en Etos. Bij Privé schrijf ik dus de afspraken op die ik privé heb (duh..) en bij Etos hoe laat ik dan bijvoorbeeld werk en of ik voor die dag iets moet doen.

DSC00046

Ook hou ik ervan als ik al weet wat we die week gaan eten. Natuurlijk veranderd er weleens wat, maar verder koop ik mijn boodschappen precies in met wat we gaan eten. Ik heb dus altijd alles in huis en hoef ook niet op de dag zelf er nog eens over na te denken of ik wat uit de vriezer moet halen of niet.

Verder heb ik heel simpel voor de hele week een ‘To Buy’ en een ‘To Do’ Lijstje, en vind ik het belangrijk om te weten wat ik in een week uitgeef.

Mijn maandoverzicht gebruik ik weer om mijn weekoverzicht in te vullen.

Dagplanner

Dit is iets wat ik zelf niet gebruik, omdat ik genoeg heb aan mijn weekoverzicht. Maar veel mensen gebruiken deze wel. Deze maak je dus elke dag, en elke dag schrijf je erin op wat je die dag gedaan hebt en hoelang bijvoorbeeld. De dagplanner kan je dus een beetje zien als een dagboek.

De dagplanner maak ik wel als wij bijvoorbeeld op vakantie gaan. Ik vind het dan leuk om terug te kunnen lezen wat we die dagen allemaal gedaan hebben.
Omdat we over 2 weken een paar dagen weggaan, heb ik daar al een aantal pagina’s voor gemaakt.

DSC00037DSC00038

Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik vooral van Pinterest. Er zijn zoveel creatieve dames die van hun bullet journal een heel kunstwerk maken! En het is echt heel leuk om alles te bekijken en te bedenken of die manier van schrijven wat voor jou is.

Ook een leuke site is www.mylovelynotebook.nl.
Hier heb ik overigens ook mijn bullet journal gekocht.
Bedankt voor het lezen weer van deze blog!

Ik hoor graag wat jullie ervan vonden en of jullie ook je eigen bullet journal zouden willen maken!

-XOXO-

Als je meer van mij wilt zien volg mij dan op Instagram. Ook blijf je dan gelijk op de hoogte van nieuwe blogs! Je kan mij ook op Bloglovin’ volgen!

 

 

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *