Beauty,  Nagels,  Reviews

Polygel nagels van Aliexpress!

Hoi allemaal!

Sinds een hele lange tijd weer een keer een blog. Wij zitten thuis middenin een verbouwing van onze slaapkamer en dus is het overal een troep, ligt er viezigheid en stof op de vloer en spullen uit de slaapkamer liggen overal door het huis. Dus nee, filmen zit er even niet in. Toch vond ik het weer een beetje te stil worden rond mijn blog en youtubekanaal en dus besloot ik weer even te gaan zitten voor een artikel.

Ik bestelde namelijk een aantal weken geleden Polygel op Aliexpress. Zoals jullie weten gebruik ik alweer een hele lange tijd kunstnagels, die ik dan bijvoorbeeld bij Etos koop (Fashion Nails) en dan met lijm op mijn nagels plak. Ook hier maakte ik een filmpje over hoe ik dit precies doe, dus ben je daar benieuwd naar, klik dan hier.

In ieder geval zag ik dus aardig wat filmpjes over Polygel en het zag er zo makkelijk uit, dat ik het graag eens wilde proberen. Dus ik ging naar aliexpress, koos het merk Venalisa en toen was het wachten tot het (eindelijk) binnenkwam.

Ondertussen had ik al heel wat filmpjes bekeken over hoe ik alles het beste kon doen. In de filmpjes werd er ook gebruik gemaakt van een primer en een gelbasecoat. De polygel moet je uitharden met een UV/Ledlamp. Deze had ik (nog) niet besteld, want ik had er toevallig nog een van Sensationails, die ik een keer gekocht had. Ook de primer en de basecoat had ik dus nog liggen. Wel van een ander merk, maar dat maakte mij niet zoveel uit. Dit waren toch wat extra stapjes die je toch niet perse nodig had.

Vorige week kwam mijn pakketje eindelijk binnen en kon ik aan de slag! 

Dit is wat ik bestelde en het bevat de volgende producten:

 • Nailtips
 • Kwastje met aan de andere kant een spateltje
 • Nail Liquid
 • De Polygel (Crystal Pink)

Ook gebruik ik nog Alcohol 70%. Wat ik er ook nog extra bij bestelde was een klemmetje. In een van de filmpjes gaven ze dit als tip mee.

De nailtips zijn geen Nail Tips die je mij normaal ziet gebruiken. Deze laat je ook niet op je nagels zitten. Dit is eigenlijk gewoon een hulpmiddel om de vorm van je nagel te creëren. Je brengt namelijk de Polygel aan op een Nailtip, werkt het uit met behulp van de Nail Liquid en het kwastje en daarna breng je hem aan op je nagel. Dit laat je dan uitharden in de lamp en als je nagel dan uit de lamp komt, kan je de tip, na een beetje wiebelen, er zo aftrekken. Je houd dan een super mooie gelnagel over. De uitleg is nog een beetje gek, maar ik ga het je stap voor stap laten zien met behulp van foto’s!

Stap 1

Het eerste wat ik doe is mijn nagels een beetje dofvijlen en mijn nagelriemen terugduwen. Dan breng ik de primer aan en laat dit even een minuutje drogen.

Stap 2

Daarna breng je een dun laagje van de Basecoat van Sensationails aan en laat deze een minuut uitharden onder de lamp. Wel zou ik aanraden om toch de basecoat + Topcoat van Venalisa erbij de bestellen. Deze zijn allebei no wipe. Met de Basecoat van Sensationails gebruik ik daarna nog alcohol 70% om de nagels plakvrij en vetvrij te krijgen. Sla dit niet over. Dit deed ik namelijk eerst niet en daardoor bleven de nagels helemaal niet zo goed zitten. Ze braken namelijk niet af, maar de hele nagel kwam in z’n geheel eraf, waardoor ik wist dat het probleem daaraan zou moeten liggen.

Stap 3

Daarna meet ik welke Nail tip ik het beste kan gebruiken voor de nagel die je gaat doen. Zorg dat hij niet te klein is, anders kan je lelijke randjes krijgen, die je anders weer moet wegvijlen.

Stap 4

Nu komt het echte werk. Breng een kleine beetje Polygel aan op de Nail Tip. Ongeveer ter grootte van een erwt. Je kan er altijd nog wat bij doen als je hem langer wilt. Spuit wat van de Nail Liquid in een glazen potje (kleintje) of laag schaaltje. Doop je kwastje in de vloeistof en dan kan je de gel in de Tip bewerken. Je vult de tip als het ware op. Je kan de nagel zo lang maken als je zelf wilt. Zorg dat ook de zijkanten goed opgevuld zijn.

Stap 5

Nu ga je de tip aanbrengen op je nagel. Breng hem zo dicht mogelijk bij de nagelriem aan en kantel hem zo over je hele nagel heen. Druk hem wat aan en haal met het kwastje eventuele gel die er onderuit is gekomen weg. Gebruik het klemmetje om het vast te houden. De gel duwt de tip namelijk omhoog als je het klemmetje niet gebruikt, dus ik zou dit ook zeker aanraden om erbij te bestellen/gebruiken.

Stap 6

Als je dat gedaan heb leg je de nagel onder de lamp. In 2 minuten is de gel dan uitgehard. Wat ik zelf nog doe (met de sensationails lamp) is een volgende stap; Ik haal mijn nagel uit de lamp en verwijder de tip. Dit kan je doen door wat heen en weer te bewegen met de tip en op een gegeven moment klik je hem er zo af. Daarna doe ik hem nog een minuutje in de lamp. Na deze minuut draai ik mijn nagel om en doe hem nog een minuut in de lamp, zodat ook de onderkant goed hard kan worden.

Stap 7

De laatste stap is alles in de gewenste vorm vijlen en goed de randjes wegvijlen! Ook doe ik nog een gel topcoat erover en hard deze uit onder de lamp (1 minuut). Dit doe je zo met al je nagels en dan ben je klaar!

Ik ben er zo blij mee, dat ik gewoon nog een bestelling heb gedaan met wat meer producten! Zo bestelde ik onder andere wat gel nagellak, maar ook een basecoat+topcoat en een primer. Ik heb zelfs een nieuwe lamp aangeschaft omdat degene die ik nu heb het niet zo heel lekker doet. Hij gaat namelijk aan doormiddel van een sensor en niet door een knopje, waardoor hij soms niet aanblijft. Zodra je je vinger beweegt, gaat hij weer uit en begint de timer weer overnieuw. Het is mee te werken, maar voor nog geen € 15.- had ik een hele nieuwe.

Het werkt echt super makkelijk en de gel ziet er ook heel mooi en natuurlijk uit. Daarbij voelt het ook heel natuurlijk, je voelt het namelijk bijna niet zitten. Je kan het shapen en zo lang maken als dat je zelf wilt. Ook denk ik dat je aardig lang kan doen met een tubetje polygel. Ik heb namelijk al een aantal keer een nagel overnieuw moeten doen, omdat zoals ik al schreef, ik niet goed ontvet had. Maar de tube voelt nog steeds heel vol aan en het lijkt niet alsof er echt wat uit is. Voor een tube Polygel betaal je ongeveer € 8,-. Dit is helemaal niet duur als je je bedenkt dat je er zoveel uit kan halen. Het enige nadeel is natuurlijk dat je er lang op wacht. Ik had mijn bestelling binnen 3 weken binnen.

Ik bestelde alles bij de officiele winkel van Venalisa op Aliexpress:

https://www.aliexpress.com/store/536080?spm=a2g0s.9042311.0.0.71474c4dJtmsce

En dit is het pakketje wat ik als eerste heb besteld. Je krijgt dan de belangrijkste benodigheden in een keer.

https://www.aliexpress.com/item/Venalisa-Nail-Art-Poly-Nail-Gel-French-Nail-Constraction-Builder-Jelly-Poly-Gel-Acrylic-Slip-solutions/

Ik hoop dat jullie het weer een leuk artikel vonden! Ik ben zeker van plan als het weer wat rustiger in huis is, hier een video van te maken. Dan kan ik precies laten zien hoe ik alles opbreng en wat de stappen zijn en heb ik hopelijk ook alle nieuwe producten binnen zodat ik die ook meteen kan laten zien!

Heb jij weleens polygel gebruikt of zou je ook overwegen om dit via aliexpress te kopen? Laat het mij vooral weten!

Liefs,

7 reacties

 • Michelle

  Ik heb dezelfde spullen.
  Maar bij mij hard het niet goed uit.
  Zowel onder een uv als led lamp niet.
  Als ik mijn nagels hiermee wil verlengen dan knapt de verlenging er zo vanaf.
  Wat doe ik verkeerd?

  • Little-E Blonde

   Hoi Michelle!

   Het is alweer even geleden dat ik deze spullen inderdaad heb gebruikt. De eerste paar keren bleef het best goed zitten, maar ik snap wat je bedoelt. Bij mij knappen ze ook vrij snel weer eraf als ik ze op zichzelf zet. Ik kwam er ook niet achter of het nu aan de lamp lag of niet. Het idee heb ik van wel, dat ze niet sterk genoeg zijn. Het maakt namelijk niet uit hoe dun ik ze doe, het blijft zacht.

   Wat ik je nu als tip kan meegeven, voor wat ik nu zelf weleens doe is om eerst nepnagels te plakken. Ik gebruik dan die van Etos, Fashion Nails (hier heb ik ook een artikel over), en hier dan een dun laagje van de gel opbrengen en uitharden. deze nagels zijn van zichzelf namelijk vrij dun en breken dus ook snel af. Maar als ik er een laagje van de polygel overheen heb gebracht blijven ze wel iets langer dan een week goed zitten! Ik hoop dat dit je een beetje helpt, al is het weer een extra stap. Succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *